MySQL session probléma

Ez a téma lezárásra került a moderátor által. A lezárás oka: Ilyen jellegű kérdéssel a Prog.hu-t keresd fel!
MySQL session probléma
2010-05-25T09:29:11+02:00
2010-05-25T09:29:12+02:00
2022-10-28T19:15:34+02:00
kizsbendó
Sziasztok!

Egy webshopot szeretnék kipróbálni, a kód A PHP, MySQL és az Apache használata című könyvből van. Localhoston szeretném kipróbálni, a gépen PHP5 és MySQL5 van. Odáig minden rendben, hogy az árukat bepakolom a kocsiba, de a kijelölt terméket nem veszi fel a kocsiba.

<?php session_start(); //Kapcsolódunk az adatbázishoz $ossz = mysql_connect("localhost", "tibi", "venyige") or die(mysql_error()); mysql_select_db("teszt",$ossz) or die(mysql_error()); $kimenet = "<h1>Az Ön bevásárlókocsija</h1>"; //Lekérdezzük a kocsi tartalmát a munkamenet-azonosító alapján $kocsi_tart_sql = "select k.azon, t.nev, t.ar, k.termek_menny, k.termek_meret, k.termek_szin from kocsi as k left join termekek as t on t.azon = k.termek_azon where munkamenet_azon = '$PHPSESSID'"; $kocsi_tart = mysql_query($kocsi_tart_sql) or die(mysql_error()); if (mysql_num_rows($kocsi_tart) < 1) { //Üzenet a felhasználónak $kimenet .= "<P>Az Ön bevásárlókocsija üres. A vásárlást <a href=\"katalogus.php\"> itt folytathatja</a>!</p>"; } else { //Kiolvassuk és kiíratjuk az adatokat $kimenet .= " <table celpadding=3 cellspacing=2 border=1 width=98%> <tr> <th>Név</th> <th>Méret</th> <th>Szín</th> <th>Ár</th> <th>Menny.</th> <th>Összesen</th> <th>Törlés</th> </tr>"; while ($kocsi = mysql_fetch_array($kocsi_tart)) { $azon = $kocsi['azon']; $nev = stripslashes($kocsi['nev']); $ar = $kocsi['ar']; $termek_menny = $kocsi['termek_menny']; $termek_szin = $kocsi['termek_szin']; $termek_meret = $kocsi['termek_meret']; $osszeg = sprintf("%.02f", $ar * $termek_menny); $kimenet .= "<tr> <td align=center>$nev <br></td> <td align=center>$termek_meret <br></td> <td align=center>$termek_szin <br></td> <td align=center>$ar Ft<br></td> <td align=center>$termek_menny <br></td> <td align=center>$osszeg Ft</td> <td align=center><a href=\"kocsibol_kivesz.php?azon=$azon\">mégsem</a></td> </tr>"; } $kimenet .= "</table>"; } ?>

Az else ág nem fut le, csak az Ön bevásárlókocsija üres üzenetet kapom. A kód biztosan jó, egy szerveren leteszteltem (PHP5, MySQL5), tökéletesen működik, a hiba az én gépemen van. Összehasonlítottam a két php.ini-t is, de nem lettem okosabb. Van írható temp könyvtáram is, létre hoz benne fájlokat, a fájlok viszont nem tartalmaznak adatokat.
Úgy gondolom a session kezeléssel van valami beállítási probléma, de lehet hogy tévedek, kezdő vagyok még. Tudna valaki segíteni?
Mutasd a teljes hozzászólást!

Ez a téma lezárásra került a moderátor által. A lezárás oka: Ilyen jellegű kérdéssel a Prog.hu-t keresd fel!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd