Windows 7-re Debian Linux 5

Windows 7-re Debian Linux 5
2010-07-09T20:34:05+02:00
2010-07-10T19:26:03+02:00
2022-10-29T07:20:40+02:00
Begin
Üdv
Régebben XP mellé telepítettem SuSE Linux-ot, telepítése közben a partíciókezelőjében be lehetett állítani, hogy windowsos partíciómból mennyit szeretnék levágni a számára, majd telepítés után bootolásnál megkérdezte xp vagy linux indúljon-e.

Nos ugyanezt szeretném elérni, csak adott win7, és adott debian 5. Win7-et felraktam, csinált egy 100mb-os partíciót, ez lett az elsődleges, ezt fenntartja a rendszerfájloknak, valamint a maradékra került a windows. Debiant berektam, eljut a partícionálásig, a kézi partícionálást nem engedi. Valamint van teljes lemezterület használata (ebből 3 variáció is), ilyenkor felosztja a nagyobb partíciómat, és figyelmeztet, hogy ha folytatom akkor törli a tartalmát... tehát akkor megy a winem is...

Tehát, ezt a problémát, hogy lehet megoldani? Csináljak már a debian telepítése előtt külön partíciót neki, és külön winnek? És ha így feltelepíti tud majd bootolni úgy, hogy választhassak melyiket akarom indítani!
Mutasd a teljes hozzászólást!

 • Gondolom, az XP-SuSE esetében először XP, majd Linux telepítése zajlott, az MBR-ben pedig az XP boot loader-t felülírta a SuSE lilo-ja vagy grubja.
  Ehhez hasonlóan: én először Win7 tiszta telepítés, majd Debian Lenny. A partícionálás is megoldható ezerféleképpen, remélem az menni fog.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • üdv.
  javaslatom az, hogy először partícionálj aztán win7-et pakold fel és utána a debian 5.0-t. alapból fel kell ismernie, hogy van mellette egy windows7 is és a grub-ba bekell, hogy pakolja a választási lehetőségeket (jelen esetben debian és win7)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • All:
  Most is ugyan ez történik, particionálás, Windows fel..Linux fel..
  A probléma az, hogy valamiért a Debian telepítő partíciókezelője nem tudja felparticionálni a merevlemezt.

  Mivel nem ismerem a partíciószerkezetet ezért arra gondolok, hogy az MBR-ben már nincs több hely partíció számára. Az MBR összesen 4db partíciót tud kezelni. Legyen az elsődleges vagy kiterjesztett és ezek bármilyen permutációja. A Linuxok nak nem okoz a rendszert kiterjesztett partícióról indítani, így ha eddig négy partíció volt a lemezen akkor kettőt össze kell vonni és a maradék helyre egy kiterjesztett partíciót kell létrehozni és a debi számára ezt kell felajánlani lakhelynek.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd