Elállítódott betűstílus

Elállítódott betűstílus
2010-11-23T18:16:24+01:00
2010-11-23T20:38:25+01:00
2022-10-30T13:05:33+01:00
surf
Sziasztok!

A Windows 7 rendszerem érdekeset produkált a minap, és lövésem sincs, hogy mitől lehet. Először az Opera böngészőmben vettem észre furcsaságokat: gmail-ben majdnem minden levelem dőlt betűs lett, a gombok, majdnem minden... több honlapon ugyanez. Aztán megnyitom a Winampot, ott is minden számcím dőlt betűvel volt írva. Lehet, hogy ez a funkció gyorsbillentyűre volt állítva, és véletlenül megnyomtam ezt, de 1 órás keresés után nem tudom, mégis hol lehetne ezt visszaállítani. A furcsa az egészben az, hogy nem minden szöveg változott át, sok program rendesen megy. Mi lehet a hiba?

Előre is köszi a segítséget,
surf
Mutasd a teljes hozzászólást!
Ezt>> próbáld ki. Elméletben w7-en is kell működni-e, mivel az is a Segoe UI fontot használja alapértelmezettként, ill. a reistry beállítások is ugyan azok hozzá. A cikk végén lévő két .reg fájlt letöltöd, majd rendszergazdaként duplakatt és egy újraindítás.

FIGYELEM! A módosításnak bizonyos mellékhatásai is lehetnek. Mivel a Windows Vista felülete az alapértelmezett betűtípusokhoz lett "szabva", előfordulhat, hogy az új, szélesebb betűk miatt egyes helyeken kissé elcsúszik a szöveg, így a módosítást csak saját felelősségre és biztonsági mentés (például rendszervisszaállítási pont) létrehozása után javasoljuk.
Mutasd a teljes hozzászólást!

  • A probléma megoldódott, mert semmi sem volt dőlt, de összecsúsztak a dolgok, az ékezetek sem voltak jók. A rendszer visszaállítási pont most tényleg jól jött. A registry fájlból megpróbálok kiindulni, legalább tudom, hol lehet ezeket piszkálni. Köszi!
    Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd