Firefox --- lapok mentése

Firefox --- lapok mentése
2011-03-01T16:35:34+01:00
2011-03-25T23:57:46+01:00
2022-10-31T17:25:32+01:00
HunZolka
Üdv,

a gondom az lenne, hogy Mozilla Firefox-ot használok böngészésre, és - bár a jelenség korábban is fenn állt, csak most kezdett el zavarni - nem értem a program logikáját, hogy pontosan mikor kérdez rá kilépéskor, hogy akarom-e menteni a megnyitott lapokat, hogy legközelebbi indításnál automatikusan újra betöltődjenek, avagy sem.

Van olyan hogy rákérdez, máskor egyszerűen kérdés nélkül kilép (így bezárva a megnyitott lapokat), és néha olyan üzenetet kapok, hogy '# számú lap fog bezáródni. Folytatja?' -vagy valami ilyesmi-. Ilyenkor mindenképp bezárja a lapokat kilépéskor, nem is ajánlja fel hogy elmenti a munkamenetet.

Valaki nem tudja esetleg hogy ez miért is lehet?
A beállításokhoz nem nyúltam, tehát magától produkálja az esetenként eltérő viselkedést kilépéskor.

A válaszokat előre is köszönöm.
Mutasd a teljes hozzászólást!
Szia!

Mondtam, hogy a legegyszerűbb újraraknod. Senkit nem vág földhöz egy darab program újratelepítése, főleg hogy még a könyvjelzőidet is kimenthet(t)ed előtte, szükség esetén.


Üdv: PCsuit
Mutasd a teljes hozzászólást!

 • Szia!
  Csak akkor kérdez rá, ha több lap is nyitott - más esetben szó nélkül bezárja a nyitottat.
  Ha több lapot akar bezárni, és nem te nyitottad, akkor nyilván a háttérben megnyíló reklám szemétre céloz. Nem ártana blokkolni az ilyen kéretlen oldalakat. Erre jó pl. az Adblock plus, letölthető kiegészítő. itt van
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Session Managgert tudom ajánlani.
  Ha jól beállítod (max. 3 automata session mentés, stb.), nem lassítja be a foxot.
  Néha jól jön. Nézd meg.
  Megjegyzi a nyitott oldalakat, kimentheted a nyitott oldalakat, crash után visszaállíthatod (pl. áramszünet)
  :)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szia!

  Ha eddig nem nyúltál a beállításokhoz, akkor most nyúlj. Nézd meg, hogy be van-e pipálva a több lap bezárására vonatkozó üzenet és állítsd aszerint, ahogy szeretnéd. Ha engedélyezed ezt a figyelmeztetést, akkor meg fog jelenni normál esetben. Ha nem, nem. V

  ...és néha olyan üzenetet kapok, hogy '# számú lap fog bezáródni. Folytatja?' -vagy valami ilyesmi-. Ilyenkor mindenképp bezárja a lapokat kilépéskor, nem is ajánlja fel hogy elmenti a munkamenetet.


  Ez talán azért fordul elő, mert bizonyos számú megnyitott lapot már nem képes-, vagy nem akar menteni a program. Ilyenkor nincs mentési lehetőséged, csak kilépni tudsz.


  Üdv: PCsuit
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Üdv,

  azt, hogy nem nyúltam a beállításokhoz azért emeltem ki, mert hogy felhívjam rá a figyelmet, hogy külső beavatkozás nélkül sokszor másképpen működik a böngésző.

  Na de azért csak kipróbáltam, most az irodában próbálgatom. Megnézem a beállításokat, a 'figyelmeztetés több lap bezárása előtt' opció előtt nincs pipa. Jó. Bár múlt héten biztos hogy fel ajánlgatta hogy elmentsem-e a munkamenetet. Mindegy, beállítom, beteszem elé a pipát.

  Most mióta próbálgatom, egyszer sem hajlandó fel ajánlani a mentést, mindegy hány (1-5) lap van megnyitva éppen, egyszerűen kilép...

  '# számú lap fog bezáródni. Folytatja?' -vagy valami ilyesmi-.
  Erre logikus lenne amit mondtál, csak azt nem igazán értem, hogy pl. 3-4 megnyitott lap esetén is van hogy ezt az üzenetet kapom, pedig régebben úgy hallgattam zenét hogy vagy 20 Youtube-s zenei videó meg volt nyitva, akkoriban a böngésző bezárásakor üzembiztosan mindig rákérdezett hogy elmentse-e a munkamenetet, nem volt gond a sok megnyitott lap.

  Csak az utóbbi időben variál itt nekem.

  Azért csak tovább nézegetem a beállításokat.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szia!

  Érdekes a dolog. Valami jól össze van ott kutyulva. Rántsd le a firefoxot, majd tedd vissza a hivatalos oldalról. A két művelet között esetleg történhet registry takarítás is.


  Üdv: PCsuit
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Melyik Firefox verziót használod?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Helló 2 beállítást kellene megnézned.
  Az eszközök--> beállítások menűpont alatt van 1 olyan hogy ÁLTALÁNOS Indítás: Firefox indításakor itt mi van beállítva neki ha szt akarod hogy amiket előtte néztél az legyen beállítva akkor azt kell kiválasztanod ,hogy --> A legutobbi ablakok és lapok megjelenítése!

  A másik dolog mait be kell állítanod ugyan úgy a beállítások alatt Lapok " figyelmeztetés több lap bezárása előtt legyen pipa
  Még 1 dolgot megnézhetsz hogy a beállítások--->adatvédelem Előzmények A firefox Megjegyzi az előzményeket ennek kellene ott lennie!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • registry takarítás... olyat hogy csinálok, és hogy tudom egyébként megnézni a tartalmát?

  Suncz, most az otthoni gépnél vagyok - ez kevésbé problémás -, most itt rendben rákérdez a lapok mentésére, bár az indításhoz a kezdőlap van beállítva, (a többi beállítás aszerint ahogy mondtad) ettől függetlenül vissza tudja hozni a korábbi lapokat indításkor.

  kb80a, ez a 3.6.14. verzió.

  Szerintem ledúrom az egészet és visszateszem, meglátjuk mi lesz.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • hát akkor marad az hogy újra felteszed és akkor háthaminden rendben fog működni
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nem kell ezért újratelepíteni, a jelenség teljesen normális. Egy egyszerű logikán múlik a működése:

  1. Ha egy ablakod van nyitva, több füllel, bezáráskor a program kilép és menti a munkamenetet (kérdéssel vagy anélkül; ahogy korábban beállítottad)
  2. Ha több ablakod van nyitva, egy vagy több füllel: az egyik ablak bezárásakor a program még nem lép ki. Ezért a munkameneted megy tovább, így a
  '# számú lap fog bezáródni. Folytatja?
  jellegű kérdés jelenik meg.

  Ha több ablakod van nyitva és mégis ki szeretnél lépni a programból, a teljes munkameneted mentésével, bezárás helyett válaszd a File->Kilépés menüpontot.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Na most újra raktam az egészet, most úgy tűnik rendben megy az említett beállításokkal.

  Na végre értem már hogy mikor írja ki a '# számú lap fog bezáródni' kezdetű üzenetet. Valóban, ha több ablak van megnyitva több lappal és az egyiket be akarom zárni. Egyébként soha nem használok több megnyitott ablakot egyszerre, így mikor ez az üzenet előfordulhatott, valami szirszar reklám vagy ilyen kéretlen ablak lehetett valahol a háttérben.

  Mondjuk azt még mindig nem tudom hogy eddig az adott beállításoknál miért nem ajánlotta fel a mentést, de most már mindegy.

  Köszönöm a sok hozzászólást, most már csak el kellene dönteni hogy kihez is menjen a pont...

  Egyébként ha már szóba jött valaki el tudná magyarázni hogy a registry takarítást hogy tudom elvégezni, illetve abba belelátni?
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Szia!

  Mondtam, hogy a legegyszerűbb újraraknod. Senkit nem vág földhöz egy darab program újratelepítése, főleg hogy még a könyvjelzőidet is kimenthet(t)ed előtte, szükség esetén.


  Üdv: PCsuit
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • a registry takarítást hogy tudom elvégezni


  A Firefox nem használja aktívan a registry-t, nem kell takarítanod semmit.
  Egyetlen apró kivétel:

  HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\MozillaPlugins

  Itt tárolja (részben) a telepített pluginek listáját. Ha valamelyik zavaró, törölheted.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Köszönöm, megnézem.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Advanced SystemCare Free 7/6/5/4/3 Download Review for Windows XP/Vista/7 - IObit
  Ajánlom figyelmedbe! Kicsit kipucolja a géped.. registryk stb.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Megjegyezném, hogy a Firefox4-ből valamiért kivették ezt az opciót...
  Lehetséges, hogy előtte a legújabb 3.6-osból is kivették már. Legjobb ha nem frissíted a fox-ot ;)

  Egyébként ha több ablak van megnyitva akkor sosem kérdez rá csak az utolsó ablak bezárásakor, feltéve ha az utolsó ablakban több lap van. :P
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ez téves? Nem én voltam a kérdező :)

  Viszont nem látok fantáziát abban, hogy több ablak legyen megnyitva. A lapfülek használata jó dolog, így egy ablakon belül több lapot tudunk megnyitni.

  Sokkal kényelmesebb, mint 6 weboldalhoz 6 firefoxot futtatni, ráadásul gondoljunk az erőforrásokra is.  Egyébként ha több ablak van megnyitva akkor sosem kérdez rá csak az utolsó ablak bezárásakor, feltéve ha az utolsó ablakban több lap van. :P


  Persze. Minek kérdezzen rá olyan ablakok bezárásánál, amelyekben csak 1 lap van megnyitva?:) Pont akkor kérdezi, ha több lap (nem ablak, LAP) is meg van nyitva.

  Üdv: PCsuit
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Sokkal kényelmesebb, mint 6 weboldalhoz 6 firefoxot futtatni, ráadásul gondoljunk az erőforrásokra is.


  A mondatot rosszul fogalmaztad:
  Így helyes:
  Sokkal kényelmesebb, mint 6 weboldalhoz 6 gombot a tálcán tartani.

  Ennek lényege, hogy a Firefox sosem fut egynél több példányban a memóriában: ha fülek helyett ablakokban nyitod meg a weboldalakat, bár valóban kényelmetlenebb, a program továbbra is egy példányban fut és nem igényel számottevően több erőforrást sem.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd