PC Fórum

Windows 7 telepitese kulso HDD-re?
50

2013-09-03T04:57+02:00
Beload
BeloadPC Fórum
regisztrált tag
2013-09-03T04:57+02:00
Helo!
Ki tudná megmondani,hogy hogyan kell USB-s eszkozre egy külső HDD-re,egy 80GB ATA,egy Ntfs-re formatozott diszkre win7 et telepiteni.es amikor szükség van rá onnét felfuttatni.
Kosz
Mutasd a teljes hozzászólást!
Windows 7 telepitese kulso HDD-re?
2013-09-03T04:57+02:00
Beload
BeloadPC Fórum
regisztrált tag
2013-09-03T04:57+02:00
2011-06-06T17:10+02:00
2011-06-06T17:10+02:00
Látom nem nagyon boldogulsz. Innnen letöltheted:
Katt ide: Windows Embedded Standart 7 SP1 x86-x64 HDD/USB-HDD by LBN
Az ingyenes letöltéshez alul a Free feliratra kell kattintani.
A telepítés menetét felül leírtam. Ez a legegyszerűbb módszer. Utána csak magyarítani kell a szokásos módon.
Mutasd a teljes hozzászólást!

 • Én már csináltam ilyent régebben. Semmi gond nincs vele ha képes az alaplapod USB-s winyóról bootolni. A winyódat primary masternek állítds a jumperrel. Először csatlakoztatod az USB-s winyódat, majd belépsz a biosba és beállítod, hogy arról a CD/DVD-ről bootoljon amelyikben a telepítő lemezed van. Utána megnézed, hogy felismerte-e az USB-s winyódat. Ha nem, ezt lehet, hogy be kell állítani.
  Ezután bebootolsz egy rendszerjavító (Live DVD) lemezről pl. Vasalex Bart PE és elindítasz rajt egy partícionáló progit. Elveszed a másik vinchestertől az aktív bejegyzést és nekiadod az USB-s winyód azon partíciójának, amelyikre a rendszert akarod telepíteni. Ez azért kell, hogy ne piszkáljon bele a másik winyódba.
  Beteszed a telepítő lemezt a DVD meghajtóba, majd csinálsz egy restartot és elindítod a rendszertelepítést. Amikor odaérsz, akkor a telepítendő helynél azt a meghajtót adod meg, amelyiknek az aktív bejegyzést adtad.
  Ha végeztél a telepítéssel, akkor újra elindítod a Bart PE-t és visszateszed az aktív bejegyzést a régi winyód azon partíciójára, amelyiken korábban is volt. Ezután bebootolsz egy DOS-os floppyval vagy CD/DVD-vel és lefuttatsz egy fdisk /mbr parancsot, hogy kitakarítsd az esetleges szemetet a boot sectorból. Újraindítasz és telepítesz egy Boot Managert a boot szektorba. Kész.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Upsz ez ennyire bonyolult lesz,csak meg az a gond hogy nekem mar nincs a pcmen flopy meghajto.De azert kosz
  Amikor siman nekivagtam es eljutottam a telepitoig (nem a fenti modszerrel)ott egy ilyen uzenet fogadott: http://www.intowindows.com/wp-content/uploads/2010/08/InstallWindows..

  a te leirasod nem rossz es nagyon koszonom,de oszinten megvalva nekem ez tul macera lesz

  talaltam egy ilyet:

  How To Install Windows 7 On USB Flash Drive or External Hard Drive

  ehez mit szolsz nekem sokaig fog tartani atolvasgatni mert angolul van.meg nembiztos hogy mindent lelehet tolteni hozzá.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Most már tényleg rémlik, hogy nem egy sima verziót raktam fel hanem egy olyat ami usb-s winyóra lett készítve.
  Mindjárt utánanézek hátha megtalálom.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Nekem már nincs meg, de kerestem egy hasonlót és a nevét meg tudom adni, hogy mire kell rákeresned:
  Windows Embedded Standart 7 SP1 x86-x64 HDD/USB-HDD by LBN
  Azért csak a nevét, mert nem hiszem, hogy örülnének a moderátorok itt egy warez közzétételnek.

  Ez egy angol verzió, amit a telepítés után magyaríthatsz könnyen, viszont ezzel fogsz a legkönnyebben boldogulni, ha az angol nyelv miatt a te linkeden közreadott útmutató alapján nem boldogulsz.
  Leírom a telepítés menetét:
  Kapcsold be a külső HDD-t. Bootoljunk be a DVD-ről. Válasszuk a "Deploy an Answer File or WIM" opciót. Megjelenik egy új ablak a Source megnyitott mappával. Válaszd ki az install.wim –et és nyomj az Open-re. Felugrik egy ablak ahol kiválaszthatod, hogy 32 vagy 64 bites rendszert akarsz. Fogadd el a licenzet, válaszd ki a nyelvet és menj a lemezmeghajtó választás ablakba. Válaszd ki az USB-HDD-t, pontosabban azon az aktív főpartíciót, itt is létrehozhatsz. Ha a gépedben 1 winyó van, akkor az lesz a Disk 0, az USB-HDD – Disk 1, partíció 1, rendszer. Formázd meg és kezdd a telepítést angolul. Telepítés végéig kétszer lesz újraindítás, újrainduláskor válaszd az USB-HDD-t. A telepítés többi része semmiben sem különbözik egy átlagos telepítéstől, de ha rám halgatsz akkor az aktív partíció átállítását és a többit is úgy csinálnám a helyedben, ahogy az első levélben írtam.

  Ha mégsem találod meg a letöltési lehetőséget, akkor írj magánba és adok egy letöltö linket, de az angol-orosz verzió és most nincs időm keresgetni. Holnaptól lehet, hogy nem nagyon lesz időm erre pár napig, ezért még ma kéne válaszolni.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • A Windows Embedded Compact 7 NEM warez! Van 90 napig kipróbálható teljes értékű próbaverziója, amit a Microsoft hivatalos oldaláról lehet letölteni. A letöltés menete úgy néz ki, hogy regisztrálni kell, a szokásos visszaigazoló levéllel, majd a letöltésnél nem a szokásos letöltés van, hanem emailben küldenek egy linket ami x idő után megszűnik, és egy véletlenszerű szériaszámot amit írj fel, ezzel 90 napig 100%ig jogosult vagy használni, tesztelni a rendszert, és természetesen, ha elnyerte a tetszésedet utána meg tudod vásárolni hozzá véglegesen működő licenszkulcsot.

  Most eltekintenék a Windows 7 szokásos szapulásától, sőt magának a Compact 7-nek még a sebessége és a mérete is sokkal jobban tetszene mint a "normál" 7-esé, viszont van egy olyan dolog ami nagyon nem tetszik benne, ez pedig az , hogy hiányzik belőle a Windows komponensek hozzáadása és eltávolítása nevű funkció (!!)
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ez azt jelenti, hogy szerinted azt is egy sima telepítéssel fel lehet telepíteni usb-s HDD-re? Mert az a lényeg. Ha igen, akkor írd le a kérdezőnek a telepítés menetét.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ha Embedded, akkor futnia kell.
  Nagyon nem fogja tépni magát arról az USB merevlemezről. Az SSD szintű komforttól nagyon messze fog állni a sebessége.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Olvass vissza!
  Nem a futása, hanem a telepítése okoz neki problémát.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Ezt a két fórumot találtam a témával kapcsolatban:

  Link>>

  Link 1>>
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • helo!
  Nagyon köszi a hozzászolásokat,és minél több érkezik,annál többet tudunk segiteni másoknak is ,mert ha be guglizzátok a témát akkor a google ezt a topikot adja meg.
  Nincs más a neten magyarul úgylátszik.
  En most nekilátok és kiprobálom majd a részleteket felirom,hogy ha mások is rátalálnak legyen 1 jó megoldás a temára.
  addig is köszi mindenkinek,nagyon aranyosak vagytok.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Látom nem nagyon boldogulsz. Innnen letöltheted:
  Katt ide: Windows Embedded Standart 7 SP1 x86-x64 HDD/USB-HDD by LBN
  Az ingyenes letöltéshez alul a Free feliratra kell kattintani.
  A telepítés menetét felül leírtam. Ez a legegyszerűbb módszer. Utána csak magyarítani kell a szokásos módon.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • Helo mindenki!
  Bocs a hallgataséert,de csak most tudok vissza irni
  Megcsináltam.Keszitettem egy Win telepitot a Win automatted installationnal(letoltheto a microsoft hivatalos oldalárol WAIKIT AIK for W7) csinaltam 1 autounattend.xml dokumentumot amit egy kulcsra mentettem,tehat egy telepitot amikor felbootoljuk a telepito lemezd akkor ezt a fajlt fogja keresni es nem kerdez csak formatoz es telepit ada ahol ezt az xml-t megtalalja.Csak arra kell vigyázni,hogy ha van meg tobb meghajto amit nem akarunk bantani ,akkor ezeket le kell kapcsolni a telepites elott.Ennyi diohejban,de ha letolti valaki ezt a Microsoft alkalmazast es telepitti,akkor benne megtalalni egy sugo fajlt ami vegigkalauzol bennünket a telepités készités fortélyain.
  Neked soraT kuldom az 50 pontot,mert nagyon sokat segitettel,természetesen a többieknek is nagyon köszönöm a hozzászólásokt es ha lehetne meg pontokat küldeni akkor a többinek is szivesen kiosztanám.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
abcd