Kasens g5000 wifi antenna, lassú a net

Kasens g5000 wifi antenna, lassú a net
2012-03-22T17:34:35+01:00
2012-03-23T15:39:38+01:00
2022-11-03T14:25:35+01:00
gery555
Vásároltam egy kasens g5000 wifi usb adaptert (10 decibeles antennával, és 54mb/s max átvitel sebességű). A csatlakozni kívánt wifi jelszintje kiváló, de az internet sebességem 0,5-1mb/s között van.

Ezelőtt egy Tp-link 722 usb wifi adaptert használtam (8 decibeles antennával, 150mb/s max átvitel sebességű), de a csatlakozni kívánt wifi jelszintje csak kettes volt, de mégis az internet sebességem 3,5-4mb/s volt.
Mi lehet a probléma? Valami beállítási probléma? Vagy nem az antenna decibel erőssége számít, hanem az átviteli sebesség?

Tudtok segíteni? köszi
Mutasd a teljes hozzászólást!

 • "Vásároltam egy kasens g5000 wifi usb adaptert (10 decibeles antennával, és 54mb/s max átvitel sebességű)."
  1. Olyan mértékegység, hogy mb/s (milibit/másodperc) nem létezik. Helyette Mb/s (Megabit/másodperc) vagy esetleg MB/s (MegaBájt/másodperc) van.
  Az antenna nyereségét meg általában a gyártók dBi-ben szokták megadni, nem decibelben.

  2. Az occó pici kinai "termék" 54 Mbps-os adatrátájú, ami elvileg, maximum 20-25 Mbps (2,5-3,125 MBps) adatátviteli sebességre képes.

  3. Attól hogy a jelerősség "kiváló" (ez is egy mérhető dolog, dBm-ben vagy mW-ban megadott jelerőséggel, illetve dB-ben megadott jel-zaj viszonnyal szokták kifejezni), attól még a jelminőség lehet rossz (sok interferáló adó, az adó jelének tereptárgyakról reflektált vagy szórt változata is zavarként jelentkezik).

  Érdemes lenne beszerezned egy olyan szoftvert, ami képes számszerüleg megmondani, hogy milyen jelerősséget, milyen jelminőséget érsz el, milyen más adókat látsz még az éterben.

  Ilyesmi például az inSSIDer vagy a netstumbler vagy a Vistumbler.

  4. Mivel a "termék" gyártójának "oldala" eléggé szegényes - próbáltad már újabb meghajtóprogrammal?

  4. Jó lenne tudni mi az "adó", milyen távolságra vagy tőle, mennyi/milyen terepakadály van köztetek.

  5. Mivel "mérsz" sebességet?
  Ha speedtest.net-tel (vagy egyéb letöltési sebesség-mérő oldallal, vagy egy állomány letöltésével valami Internetes oldalról) akkor vedd azt is számításba, hogy nemcsak az adó és közted mér sebességet, hanem az Internet-szolgáltató hálózata, az Internet-szolgáltatótól független hálózat, a szerver is hatással lesz a "mérés" eredményére.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • 2. a max internet sebesség 5 Mbps, tehát ennél többet nem kell, hogy tudjon.

  3. ránézek majd valamelyikkel

  4. igen, próbáltam (RTL8187L)

  4/2. Az adó és a vevő között 2 átlagos tégla fal van, a távolság 200m nyílt terepen. Az adó TP-Link 1043 (300M Wireless N Gigabit Router)

  5. speedtest.net

  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • "Az adó és a vevő között 2 átlagos tégla fal van, a távolság 200m nyílt terepen"
  A mikrohullám hasonlóképpen terjed mint a fény. Tehát ha terepakadályba ütközik, abban elnyelődik, reflektál, szétszóródik.
  Ezért a mikrohullámú eszközök között szabad rálátásnak kellene lennie. 200 méter és két téglafal (szomszéd megossza a netjét? a szolgáltató nem örül neki... ) sok.

  Ha megoldható, kültérre kéne kihelyezni kültéri, irányított antennával felszerelt, távtáplálható AP-ket (például ilyesmiket) egymás felé fordítva (úgy, hogy közöttük terepakadály - se fal, se fa, se a szomszéd bácsi a kötélen - ne legyen), és az azokból lejövő Ethernet-kábelt kellene bekötni a routerbe és a másik oldalon a számítógépbe.
  Mutasd a teljes hozzászólást!
 • addig, ok, hogy elnyelődik, azzal semmi gond, azért próbálkoztam volna másfajta antennával. Kültéri antenna beszerzésére nincs lehetőségem sajnos, csak olyannal tudok próbálkozni, amin túl is tudok adni (pl. ez a Kasens) :)

  Egyenlőre, akkor lehet, hogy marad a régebbi antennám...

  Azért köszi egyenlőre!
  Mutasd a teljes hozzászólást!
Tetszett amit olvastál? Szeretnél a jövőben is értesülni a hasonló érdekességekről?
abcd