[WCG] A World Cyber Games bizottsága bejelentette, hogy az idei bajnokság 8 versenyszámban folyik majd. Az örök kedvenc StarCraft: Brood War és a WarCraft III: Frozen Throne mellé társul a FIFA 2006, Warhammer 4000: Winter Assault és a Need for Speed: Most Wanted is. A tavalyi játékosok kérésének eleget téve, Counter-Strike-ból idén nem a Source, hanem az 1.6 változat lesz. A hat PC-s játék mellett még két Xbox 360-ra írt játék is szerepel: a Dead or Alive 4 és a Poject Gotham Racing 3.

A játékok bejelentése mellett még egy fontos eseményről adott ki közleményt a WCG bizottsága, mégpedig a regionális bajnokságok szervezéséről. Elsőként az európai bajnokság kerül megrendezésre a március 9-én kezdődő CeBIT-en, amelyen Magyarország is képviselteti magát. Ezt az ázsiai követi a PC Show 2006 keretein belül Szingapúrban, majd utolsóként az amerikai bajnokságot tartják meg, az Electronic Gaming Show 2006-on, Mexikóban.

Magyarországon is lesz WCG selejtező, melynek győztesei részt vehetnek az októberi WCG nagydöntőn, Monzában. Nálunk a következő 5 versenyszámban mérik össze tudásukat a versenyzők: StarCraft: Brood War, WarCraft III: Frozen Thron, FIFA 2006, Need for Speed: Most Wanted valamint Counter-Strike 1.6. A regisztráció már megkezdődött és egészen április 23-ig tart. További részletek a bajnokság honlapján, azaz a hu.worldcybergames.com oldalon talál minden érdeklődő.

A hagyományokhoz híven, a sportolimpiákhoz hasonlóan tovább vándorol a World Cyber Games döntőjének helyszíne is. Jövőre az Egyesült Államokbeli Seattle városa ad otthont a rendezvénynek, amire közel 700 játékost várnak 70 különböző országból. Seattle olyan városokat utasított maga mögé a döntőért folyó versenyben, mint a németországi Cologne, a kanadai Montreál és a koreai Busan.