Készítői a projekt honlapján a keddi nap során tették közzé a népszerű Mozilla böngésző 1.0.x sorozatának legújabb változatát. Az 1.0.2-es verziószámot viselő változat számos hibajavítást foglal magában, amelyek a fejlesztők szerint nagy mértékben növelik a nyílt forrású böngésző stabilitását és kompatibilitását.

Szemben a Mozilla 1.2.x és 1.3.x sorozatával, amelyek elsősorban az újabb és újabb funkciók integrálásával tűnnek ki, a most kiadott 1.0.2-es változat inkább a már meglévő funkciók stabilitására, és a még bentmaradt hibák kijavítására helyezi a hangsúlyt, így elsősorban olyan fejlesztők és felhasználók érdeklődésére számíthat, akinek ez utóbbi szempontok jóval fontosabbak legújabb szolgáltatásoknál.

A szóban forgó változat egyébként csatolófelületek szempontjából - azok "befagyasztásának" köszönhetően - tökéletesen kompatibilis az 1.0-s verzióval, így minden további nélkül használható az arra épülő alkalmazásokban a korábbi változat helyettesítésére.

A forráskódban és bináris változatokban egyaránt letölthető, a Windows mellett Linux és MacOS alatt futó új Mozilla 1.0.2 módosításainak részletes listáját az érdeklődők a program változtatási naplójában olvashatják.