[T-Online] Idén is indul időseknek szóló ingyenes oktatási program a T-Online Magyarország és a T-Com szervezésében. A T-Nagyi Program célja, hogy megismertesse az 55 év feletti korosztállyal az internet nyújtotta lehetőségeket és a számítógép világát. Március 5-én a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtárban és a dombóvári Városi Könyvtárban kezdődnek az első tanfolyamok, de hamarosan több vidéki nagyváros könyvtára is csatlakozik a programhoz, amelyre több mint ezer érdeklődőt várnak.

Az Internet Oktatási Program keretén belül tavaly rendezte meg először a T-Online Magyarország és a T-Com a kifejezetten az idősebb korosztályt megszólító T-Nagyi Programot. Az ingyenes tanfolyamok rendkívül sikerét látva a szervezők idén is nagyszámú jelentkezésre, 1000-1200 résztvevőre számítanak.

A képzéssel a számítógép, illetve az internet használatát szeretnék elősegíteni azok körében, akik számára eddig ismeretlen volt ez a világ. A tanfolyamok március 5-én indulnak Budapesten a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtárban és Dombóváron a Városi Könyvtárban, de hamarosan több vidéki nagyváros könyvtára is csatlakozik a programhoz. Jelentkezni a tanfolyamok helyszínein lehet.

Az ötnapos tanfolyamokon alkalmanként 8-12 személy sajátíthatja el a számítógép alapfokú használatát (Word, Excel): betekintést nyerhetnek az internet világába hétköznapi példákon keresztül, illetve felkészítik őket az esetleges hibák, buktatók hatékony és egyszerű kezelésére. Az oktatói gárda a cégcsoport szakértőiből áll, akik sokéves internetoktatói tapasztalatot szereztek iskolákban, hátrányos helyzetűek intézetében, illetve önkormányzatoknál.

A tanfolyam végén a szervezők oklevéllel, oktatási anyagot tartalmazó CD-vel és a MindenkiNet könyvvel ajándékozzák meg a résztvevőket, elősegítve ezzel az otthoni internethasználatot.