[Microsoft] Bill Gates, a Microsoft elnöke nyitotta meg a mai napon a 16. Windows Hardverfejlesztői Konferenciát (Windows Hardware Engineering Conference - WinHEC), előadásában a Windows Vista elérhetősége óta eltelt első 100 nap kiemelkedő eladási adatait és a partnerek pozitív visszajelzéseit hangsúlyozva. Gates innovációk és új technológiák egész sorát mutatta be, amelyek mától a vállalatok és a felhasználók számára is elérhetőek. Fény derült a következő fontos - korábban kódnevén Windows Server "Longhorn"-nak nevezett - Microsoft Windows platform nevére is: Windows Server 2008-nak fogják hívni. Gates előadása keretében a Windows Home Serverhez kapcsolódóan új hardvergyártókat, illetve harmadik fél által fejlesztett új szoftvermegoldásokat is bemutatott az érdeklődők számára.

"A partnereink által gyártott nagyszerű, új hardvertermékek nagy szerepet játszottak a Windows Vista iránt mutatkozott hatalmas keresletben." – hangsúlyozta beszédében Gates a WinHEC közönségének. "A Windows Vista és a Windows Server 2008 platformot biztosít olyan hardvertermékeknek, amelyek intelligensebb és impozánsabb felhasználói élményt biztosítanak az otthoni és vállalati felhasználóknak egyaránt, ezáltal növelik az új számítógépek és eszközök iránti keresletet."

A Windows Vista és a Windows Server 2008 a hardvergyártó partnerek számára biztosított lehetőségeinek illusztrálására, a Microsoft közre adta egy az IDC által készített, a cég által megrendelt kutatás eredményeit, amely a két terméknek az USA gazdaságára gyakorolt hatását vizsgálja.

"A Windows Vista és a Windows Server 2008 hatása messze túlmutat a Microsofton." – írta John Gantz, az IDC vezető kutatója és alelnöke. "Mindent egybevéve, a Windows Vista és a Windows Server 2008 megjelenése segíteni fogja a helyi gazdaságok növekedését, a munkaerő fejlődését és új vállalatok alakulását. Sőt, közvetett hatásként az új szoftverek használata növelni fogja a munka hatékonyságát, a versenyképességet, és támogatni fogja a helyi gazdaságok innovációs képességét."