Túlzottan alacsony áron biztosítja ügyfelei részére legújabb biztonsági jellegű szolgáltatáscsomagját a Microsoft - legalábbis ezt állítja a szóban forgó piac legnagyobb szereplőjének számító Symantec elnöke és ügyvezetője. John Thompson, a cég elnöke szerint Redmondnak illene jobban megsarcolnia a felhasználókat védelmi szoftvereiért, mert jelenlegi árpolitikája "monopolisztikus".

John ThompsonJohn Thompson

Thompson, aki egyébként egy a New York-i tőzsde szervezésében megtartott üzleti találkozón adott hangot nemtetszésének, azt kifogásolta, hogy a Microsoft a tavalyi évben bemutatott Windows Live Care csomagjával jelentős árnyomást fejt ki a biztonsági szoftverek piacára. A tűzfalat, vírusírtót és biztonsági mentést kínáló csomagot a Microsoft egy évre 50 dollárért kínálja a felhasználók számára, míg a Norton hasonlóan átfogó csomagjáért, a Norton 360-ért 80 dollárt kér ügyfeleitől.

"Nem akarnám kijelenteni, hogy monopolisztikus, de vannak köztünk olyan, akik számára annak tűnik", fogalmazott a Windows Live Care árával kapcsolatban a Symantec első embere, aki szerint azonban cége fel van készülve a versenyre. Ennek keretében a Symantec még idén be fogja mutatni első, a szoftver-mint-szolgáltatás jellegű termékét is, a biztonsági mentési funkciókat kínáló Symantec Protection Network-öt.

"Mi már újrafeltaláltuk magunkat a múltban, és feltehetően képesek leszünk újrafeltalálni magunkat a jövőben is".