[Scene.hu] Idén szeptember 21-23-ig kerül megrendezésre Magyarország (és a régió) legnagyobb nemzetközi demoscene party-ja a Function 2007, azaz a számítógépes találkozó, ahol a digitális művészetek rajongói mérik össze tudásukat, cserélnek tapasztalatot. Ebben az évben a rendezvény a szokásos versenyprogramokon kívül (demo, zene, grafika és animáció) színvonalas szakmai előadásokkal is bővült.

Az előadások során az érdeklődők többek között betekintést nyerhetnek a Stormregion játékfejlesztő stúdió munkájába, megismerhetik a Gepard 3 következő generációs grafikai és játékmotort, megtudhatják, miként lehetséges olyan 64 kilobyte-os programot készíteni, amire a nemzetközi számítógép-animációs szakma is felfigyel. A Digital Reality előadásából pedig kiderül, hogy realtime eszközökkel miképp közelíthető meg egy renderelt animáció képminősége.

Mindemellett a party-n folyamatosan nagyméretű kivetítőn lesznek láthatóak az elmúlt évek legszínvonalasabb demoscene produkciói, illetve természetesen csúcspontként a direkt a party-ra nevezett legújabb alkotások.

További különlegesség, hogy idén játékfejlesztői verseny is lesz, vagyis a vállalkozó kedvűek a party honlapján található tematika és szabályok szerint készített játékprogramokkal is indulhatnak, a győztest pedig a közönség fogja kiválasztani. Természetesen értékes tárgynyeremények várhatóak.

A szervezők minden érdeklődőt és megmérettetni vágyó alkotót (zenészt, grafikus, programozót, animátort) örömmel várnak. További információk: 2007.function.hu.