A The Inquirer magazin egy kiszivárgott belső levélre hivatkozva azt állítja, hogy a francia MandrakeSoft hamarosan csődvédelmet fog kérni maga ellen, és ilyen módon próbál lassan kritikussá váló pénzügyei rendezéséhez időt szerezni. A megjelent információk szerint a MandrakeSoft összesen mintegy 2 millió eurónyi adósággal, és már részletes tervekkel rendelkezik a csődvédelem igénybevételére.

A francia Linux disztribútor az utóbbi időben egyre többször és egyre intenzívebben hívta fel felhasználói figyelmét, és kérte őket, hogy ne karitatív szervezetként kezeljék őt, és a további fejlődés biztosítása céljából a Linux disztribúció előállításáért és karbantartásáért cserébe támogassák őt Mandrake Club nevű, értéknövelt szolgáltatásokat kínáló rendszerének keretén belül. A jelek szerint sajnos a kampány nem volt elég hatásos, és nem tudott megfelelő forrásokat biztosítani a praktikusan megalapozott üzleti modell nélkül működő cég számára.

A világszerte mintegy 200 ezer becsült felhasználóval rendelkező disztribúciót készítő MandrakeSoft illetékesei nem voltak hajlandóak kommentálni az értesüléseket.