Egy észak-karolinai férfit összesen 110 évnyi börtönbüntetésre ítélt egy szövetségi bíróság, miután az elismerte, hogy különböző trükkökkel több fiatal lányt is rávett arra, hogy kémprogramokat telepítsenek gépeikre, majd az azok segítségével megszerzett adatokat az érintettek megzsarolásására használta fel.

A 33 éves hacker a trójai program segítségével adatokat gyűjtött áldozatai számítógépéről, amelyeket aztán később arra használta fel, hogy a lányokat saját magukról készített, pornográf jellegű fotók készítésére és elküldésére kényszerítse, sőt, levelezésükhöz történő hozzáférés révén újabb áldozatokat is megpróbált becserkészni áldozatai baráti társaságából.

A férfi által használt program nem csak a számítógépen tárolt fájlokhoz engedett hozzáférést, de lehetővé tette a billentyűlenyomások naplózását is, amelynek révén egy esetben még azt is észrevette, hogy egyik áldozata segítséget próbál meg kérni a hackertámadás elhárításához, amelyet azonban fenyegető üzenetek küldésével azonnal meg is torolt. Ironikus módon meglehetősen súlyos büntetéséhez is ez járult hozzá, az erről az esetről árulkodó naplófájlokat ugyanis az FBI nyomozói később megtalálták a hacker gépén.

A hatóságok adatai szerint egyébként a férfi összesen több mint 100 különböző számítógépre tört be sikeresen, sőt, egy olyan program is birtokában volt, amelynek segítségével az interneten keresztül nem megfelelően biztosított webkamerákat is tudott keresni, és azokon keresztül mit sem sejtő áldozatait kilesni.