A South Park-ot készítő - egyébként azonos nevű - stúdió illetékesei úgy döntöttek, hogy a weben elérhetővé teszik népszerű animációs sorozatuk összes korábbi epizódját. A nálunk még kevéssé ismert, ám hazájában és külföldön meglehetősen népszerű, kíméletlen társadalomkritikájáról híres sorozat így immár teljesen legálisan is megtekinthető bárki számára az interneten keresztül.

A South Park jól ismert főhöseiA South Park jól ismert főhösei
Bár a lépés jelentősnek irányváltásnak tekinthető annak tükrében, hogy magát a South Parkot futtató csatornát is birtokló Viacom nem is olyan régen még milliárdos pert zúdított a YouTube nyakába - többek között pont a szóban forgó sorozat - illegálisan megosztott epizódjai miatt, valójában inkább amolyan tűzoltó munkáról van szó: a sorozat népszerűségénél fogva ugyanis eddig is hagyományosan az egyik legnézetebb sorozatnak számított az illegális tartalmakat is kínáló internetes videómegosztó portálokon.

Így igazából aki akarta eddig is megnézhette a South Park minden epizódját weben - a változás mindössze annyi, hogy ezt mostantól lelkifordulás nélkül teheti meg, míg a South Park Studio az epizódok között lejátszott reklámokból szerez bevételt.

A sorozat készítői egyébként máris kilátásba helyezték, hogy a South Park-on kívül a jövőben más a sorozatnak otthont adó Comedy Central és a South Park Studios nevével fémjelzett műsorok is felkerülnek majd az új weboldalra.

Az érdeklődők a South Park teljes epizódjaira a southparkstudios.com cím alatt kattanhatnak rá.