Az Adobe a mai napon tette közzé honlapján új, webes médialejátszó szoftvercsomagjának első kiadását. Az ingyenesen letölthető Adobe Media Player (AMP) 1.0 a Flash médiaállományok megtekintését teszi lehetővé böngészőn kívül, és többek között olyan népszerű tévésorozatok epizódjaihoz kínál ingyenes hozzáférést, mint a Miami és NY-i helyszínelők vagy a Star Trek sorozatok, de gyerek- és zenei adók műsorai is megtalálhatók a szoftverhez kapcsolódó médiakönyvtár kínálatában.

A New York-i helyszínelők az AMP-banA New York-i helyszínelők az AMP-ban
A videók ingyenes megtekintését az Adobe - hasonlóan más szolgáltatásokhoz - reklámokból finanszírozza, amelyek átugorhatatlan blokkot képeznek a műsorok lejátszása során. Ezt leszámítva - vagy éppen ezért - a műsorok pontosan ugyanazt a színvonalat és élményt nyújtják, mint a valódi TV-sugárzás során. Jó hír az Európában illetve a világ más részein élők számára is, hogy az Adobe - legalábbis jelenleg - hasonló versenytársaitól eltérően szolgáltatását nem korlátozza kizárólag Észak-Amerika terültére, így a műsorok gyakorlatilag bárhonnan megtekinthetők az Interneten keresztül.

A szoftver médiaböngészője által kínált programok között a CBS kínálatából a a CSI: Miami (Miami helyszínelők) ill. a CSI:NY (New York-i helyszínelők) egyes epizódjai, valamint a Nickelodeon gyerekadó, a Comedy Central, az MTV, a VH1 és a Spike műsorai is megtalálhatóak, számos egyéb, kategorizált videó mellett.

Az Adobe Media Player 1.0 Windows illetve MacOS X alatt futó változatai az Adobe honlapján keresztül tölthetők le és telepíthetők a számítógépre.