[T-Com] Május 31. és július 6. között hétvégenként meseparkkal, kézműves foglalkozásokkal, játékokkal, előadásokkal és sportprogramokkal várja a gyerekeket és szüleiket az idén hetedik alkalommal megrendezésre kerülő T-Com Gyereksziget. A T-Com és a Nonprofit Információs és Oktató Központ Alapítvány (NIOK) azokra is gondolt, akik a távolság miatt nem lehetnének ott a Gyerekszigeten, ezért több száz gyermek utaztatását vállalva hátrányos helyzetű gyermekekkel foglalkozó szervezetek számára pályázatot hirdettek meg.

A budapesti Hajógyári Sziget a T-Com Gyereksziget jóvoltából több mint egy hónapig minden hétvégén óriási szabadtéri játszóházzá alakul, ahol a különböző korosztályú gyerekek az ország legnagyobb programválasztékából választhatják ki a számukra legérdekesebbeket. A T-Com idén Meseparkot is épít, ahol a gyerekek mesék szereplőiként játékos próbatételek során találkozhatnak kedvenc mesehőseikkel. A T-Com Gyerekszigetről folyamatosan frissülő információk a www.sziget.hu/gyereksziget weboldalon olvashatók.

A szigetre kerékpárral érkezők díjmentesen vehetik igénybe a rendezvény területén megtalálható kerékpártárolókat és ingyenesek lesznek az érték- illetve csomagmegőrzők is.

A T-Com azokra is gondolt, akik számára az utazás megoldhatatlan. A cél az, hogy olyan gyerekek is eljöhessenek a Gyerekszigetre, akik szociális helyzetük miatt ezt egyébként nem lehetnének részesei a programoknak. Ezért a T-Com a NIOK közreműködésével pályázatot írt ki hátrányos helyzetű, nem budapesti gyermekekkel foglalkozó nonprofit szervezetek, vagy intézmények számára, így sikeres pályázat esetén azok pártfogoltjai egy napot ingyenesen tölhetnek el a T-Com Gyerekszigeten.

A nyertes szervezetek számára a T-Com 35 fős buszt biztosít, amely elviszi a gyerekeket a Hajógyári Szigetre, és természetesen a program végeztével haza is szállítja a csoportot. A gyerekek érkezéskor uzsonnacsomagot kapnak, és a nap végén kisebb ajándékokkal távozhatnak, amelyeket a játékokban való részvétel során nyerhetnek el.

A T-Com és a NIOK szociálisan hátrányos helyzetű, csonka családban, vagy szülők nélkül nevelkedő gyermekekkel foglalkozó, valamint súlyos betegségből felépülő, illetve gyógyult gyermekek rehabilitációjával foglalkozó vidéki szervezetek vagy intézmények jelentkezését várja. Pályázni a NIOK honlapján elérhető adatlap kitöltésével lehet ( www.adhat.hu) 2008. április 14-től 2008. május 9-ig.

A beérkezett pályázatokból a NIOK, a Szép Jelen Alapítvány, a Magyar Szegénységellenes Hálózat és a T-Com képviselőiből álló kuratórium választja ki azt a 12 szervezetet, amelynek pártfogoltjai részt vehetnek az egynapos kiránduláson. A pályázók 2008. május 15. után kapnak értesítést a pályázat eredményéről, illetve arról, hogy 2008. május 31. és július 6. között mely hétvégi napon vehetnek részt a T-Com Gyereksziget kiránduláson.