Az id Software szerdán bejelentette, hogy el fogja készíteni Doom nevű játéksorozata negyedik folytatását is. A játék történetéről, menetéről és várható megjelenési időpontjáról egyelőre még semmit nem lehet tudni, csak azt, hogy már megkezdődtek a fejlesztési munkálatok rajta.

Todd Hollenshead, a cég elnökének elmondása szerint a Doom sorozat következő tagja is magán fogja viselni az id Software "kézjegyét", létrehozásában pedig "az ipar legnagyobb tehetségei és legzseniálisabb elméi" vesznek majd részt.

Bár egyelőre hivatalos információk ez ügyben nem láttak napvilágot, de valószínű, hogy a játék az id "Tech 5" kódnevű új motorjára fogja épülni, amely a cég tavaly nagy sikerrel megjelent Rage játékának lelkét is képezte. Ez valószínűsíti, hogy a PC mellett Xbox 360 és Playstation 3 konzolokra is kapható lesz majd a Doom negyedik kiadása, hiszen a Tech 5 ezen hardverek mindegyikén képes a rá épülő játékokat futtatni.

A játékkal kapcsolatban további részletek július végén, az idén 13. alkalommal megrendezésre kerülő QuakeCon konferencián lesznek majd várhatóak.