[Microsoft] A Microsoft történetének legnagyobb termékbejelentés-sorozata zajlott idén tavasszal, melynek során a vállalat bemutatta a 2008-as szerver platformot alkotó egyes termékek legújabb verzióit, a Windows Server 2008-at, az SQL Server 2008-at és a Visual Studio 2008-at. A bejelentés-sorozatot órási érdeklődés övezte mind az IT szakemberek, mind a fejlesztő közönség részéről, az egyes események mindegyikén közel ezer fő vett részt. A sorozat utolsó állomásán, az informatikai döntéshozóknak tartott bemutatón, a Microsoft Corporation vezérigazgatója, Steve Ballmer tartotta a nyitó előadást.

Ballmer előadása után partnerek és ügyfelek segítségével mutatta be a Microsoft az új termékeket és az azokkal kapcsolatos hazai tapasztalatokat. A jelenlévők első kézből értesülhettek az új termékek révén megvalósuló üzleti előnyökről a Microsoft ügyfeleitől: a Cason Mérnöki Zrt, a Citibank, a Magyar Posta és az OTP Bank képviselőitől.

“A Microsoft termékei régóta biztonságos és rugalmas platformot nyújtottak a CASON nagy megbízhatóságú ipari-üzleti megoldásai számára, melyek cégünk legfontosabb fejlesztései" – szögezte le Szakács Ferenc, a Cason Mérnöki Zrt. elnök-vezérigazgatója. – " Természetes döntés volt számunkra, hogy amint lehetségessé vált, a Microsoft 2008-as termékeit alkalmazzuk a további fejlesztések során – mert ezek nemcsak a hatékonyság javításában segítenek, hanem abban is, hogy megőrizzük a versenyelőnyünket."

"A Magyar Posta a nemzeti postai szolgáltatás megújítását célzó stratégiájának megfelelően a kis településeken működő postahivatalok működtetését vállalkozóknak adja ki." – mondta Bene Zsolt, a Magyar Posta rendszermérnöke. – "Ezt a több mint 1300 postahivatalt a Magyar Posta Informatikai Szolgáltató Központja fogja támogatni olyan informatikai szolgáltatásokkal, amelyek a napi zárást követő, dömpingszerű adatátadás támasztotta igényeknek megfelelő, nagy rendelkezésre állást és rugalmas terheléselosztást biztosítanak. Ehhez adatközpontuk erőforrás-hasznosítását is tovább kellett fejlesztenünk, ezért alaposan tájékozódtunk a piacon elérhető virtualizációs technológiákat illetően.

A kínálatból a Microsoft Windows Server 2008-at és a részét képező Hyper-V technológiát választottuk. Bár a projekt tervezésekor még mindkét termék béta verziójánál tartott, mégis mellettük döntöttünk, mert ár és érték arányát tekintve ez a megoldás minden másnál jobban lefedte igényeinket. A sikeres bevezetéshez a Microsoft Consulting Services szakembereitől és a Rapid Deployment Program keretében a redmondi fejlesztőktől minden segítséget megkaptunk. Immár éles környezetben, a Windows Server 2008 és a Hyper-V technológia alapjain publikálunk webes szolgáltatásokat házon belül és azon kívül, a Magyar Posta nyilvánosan elérhető honlapja számára is."

A Windows Server 2008, az SQL Server 2008, és a Visual Studio 2008 egy biztonságos és megbízható platformot nyújtanak a legnagyobb kihívást jelentő alkalmazások létrehozásához. Együtt stabil alapot szolgáltatnak a következő generációs webalkalmazásokhoz, széleskörűen támogatják a virtualizációs technológiákat, és a fontos információkhoz való hozzájutást.

További információ az egyes termékekről, esettanulmányok, video interjúk ügyfelekkel és partnerekkel és Microsoft szakértőkkel az alábbi címen található: www.microsoft.hu/2008.