A hét közepe óta már az internetről is letölthető a Windows 7 egy előzetes kiadása. A nyilvánvalóan kiszivárgott, és nem a Microsoft által hivatalosan közzétett változat pontosan az, amelyet a redmondi szoftverecég anno még egy januári konferenciáján mutatott be.

A beszámolók szerint az új operációs rendszer előzetes változata megjelenésében sok eltérést nem mutat elődjéhez, a Vista-hoz képest, annyira, hogy mindössze a rendszer tulajdonságait megjelenítő ablakban illetve az oldalsávban találhatók csak információk arra vonatkozólag, hogy esetében a Windows 7-ről, és nem az operációs rendszer-család jelenleg már kapható tagjáról van szó.

Időközben egyébként a Microsoft a bétatesztelők zárt köre számára kiadott egy újabb, 6574-es buildszámú változatot a Windows 7-ből, amely már jóval több ponton mutat eltérést elődjéhez képest, mint a fent említett verzió. Így például az újabb buildben már megtalálható a számítógép állapotát felügyelő és a potenciális gyenge pontokra ill. problémákra a figyelmet felhívó Windows Health Center is.