[Ricoh] Magyarországon idén először hirdetik meg a Ricoh Company és a Sun Microsystems nemzetközi szintű közös fejlesztői versenyét. Az egyedülálló megmérettetés kifejezetten a jövő generáció programozóit célozza meg. A verseny első szakaszában a szervezők a szakirányú egyetemek és főiskolák jelentkezését várják.

A Ricoh és a Java nemzetközi fejlesztői versenyét immár negyedik alkalommal rendezik meg. A pályázat évek óta nagyszerű lehetőséget kínál a felsőoktatási intézmények hallgatói számára az innovációs technológia fejlesztésére, látókörük szélesítésére. A megmérettetésre idén először a magyar felsőoktatási intézmények hallgatói is nevezhetnek. A verseny egyedülálló alkalom arra, hogy a pályázók két vezető nemzetközi technológiai vállalattal közösen dolgozhassanak, és programozói képességeiket a gyakorlatban is próbára tegyék.

A Ricoh Company és a Sun Microsystems által meghirdetett versenyfeladat egy innovatív Java alkalmazás megalkotása, mely Ricoh multifunkciós terméken (MFP) futtatható. A kiírás lényege, hogy a pályázók egy olyan megoldást fejlesszenek ki, mely segítségével egy irodai berendezésből, korlátlan lehetőségekkel rendelkező integrált rendszer hozható létre.

A pályázat első szakaszában - mely 2008. június 1-től november 20-ig tart - a szervezők olyan magyar felsőoktatási intézmények jelentkezését várják, ahol a pályázat témájához kapcsolódó szak működik, vagy ilyen jellegű oktatás folyik. A versenyre jelentkezni a edu.ricoh-developer.com weboldalon lehet.

A felsőoktatási intézmények hallgatói illetve hallgatói csoportjai az intézmények jelentkezését követően – 2008. szeptember 1-től november 20-ig – regisztrálhatnak majd a fent említett weboldalon.

A pályázók az első fordulóban egy országos megmérettetésen vesznek részt, melynek nyertese továbbjut a 2009. áprilisi londoni döntőbe. Az európai döntő győztes csapata, egyhetes San Francisco-i utazást nyer, mely során részt vesz a JavaOne konferenciáján, ahol további szakmai tapasztalatra tehet szert. A verseny részletes leírása és a részvételi szabályzat a edu.ricoh-developer.com weboldalon olvasható.