A Mozilla még ezen a nyáron ki tervezi adni mobil böngészője első nyilvános tesztváltozatát. Az egyelőre csak Fennec kódneve alatt ismert, közel egy éve fejlesztett böngésző a Firefox-hoz hasonló élményt próbál majd nyújtani a felhasználók számára az okostelefonokon és mobil eszközökön.

A Mozilla böngészője - ha elkészül - az Opera Minit követően a második többplatformos, teljes értékű böngészőszoftvert képezheti majd mobiltelefonokra. Bár az internetes oldalak böngészésére a fejlettebb készülékeken már jó ideje lehetőség van, az így elért élmény azonban jellemzően jelentős mértékben elmarad az asztali gépeken megszokottaktól, a mobil böngészők korlátozott képességei miatt.

Az Opera és a Mozilla mobilokra készült szoftverei azonban teljes értékű támogatást tartalmaznak az olyan szabványokhoz, mint a JavaScript és a CSS is, így gyakorlatilag az asztali PC-ken megszokottal egyező minőségben és gazdagságban teszik lehetővé a weboldalak használatát a szörfölők számára.

Az apró rókafajról elnevezett mobil Firefox természetesen mind az iPhone-hoz hasonló érintőképernyős, mind az elsődlegesen billentyűzeten keresztül vezérelt eszközöket fogja támogatni, és felhasználói felülete is a mobil használat igényeinek megfelelően kerül kialakításra.

A Mozilla mobil böngészője végleges változatának megjelenése valószínűleg csak 2009-ben lesz várható.