108 éves korában elhunyt az az ausztráliai nő, akit a világ legidősebb bloggereként tartottak számon. Olive Riley utolsó blogbejegyzésében ugyan romló egészsége állapotáról panaszkodott és arról írt, hogy ennek ellenére eldalolt "egy vidám dalt, mint mindennap".

Olive RileyOlive Riley
Az 1899. október 20-án született hölgy tavaly indította el "Riley Élete" néven blogját egy férfi javaslatára, aki néhány évvel ezelőtt dokumentumfilmet forgatott a szép kort megélt asszonyról. Bár némi időbe telt amíg sikerült az idősek otthonában élő asszonyt a blogolás alapjaira megtanítani, aki azonban ezen végre túlesve meglepő módon szinte ontani kezdte magából az írásokat.

Riley blogja 2007. februári indítása óta közel 70 bejegyzést hozott létre, amelyben mindennapjai apró részleteit és történéseit mutatta be, és élete korábbi szakaszaira emlékezett vissza. Az idős, ám jókedélyű hölgy ezen kívül a YouTube videómegosztó portálon is közzétett több felvételt magáról, amelyekből többek között kiderült az is, hogy egymaga nevelte fel három gyerekét, szakácsként és pultoslányként keresve a kenyeret ehhez.

Riley utolsó bejegyzését június 26-án írta, amelyen arról panaszkodott, hogy gyengének érezte magát, és csak nem tudta "abbahagyni azt a csúnya köhögést", azonban ennek ellenére elénekelt egy vidám dalt, mint ahogyan minden nap szokta. "Hamarosan több nővér is bekapcsolódott", számolt be az idős hölgy a történtekről, "akik velem együtt énekeltek. Egész koncert keredett!".

Az otthonban dolgozók elmondása szerint egyébként Riley-nak utolsó évében nagyban segítettek a más bloggerek és látogatók által hagyott üzenetek, amik a világ legkülönbözőbb tájairól küldtek részére. "Az egyetlen dolog amit nagyon sajnált csak az volt, hogy nem tudott válaszolni nekik".