A Microsoft a napokban három új alkalmazással bővítette azon programok körét, amelyet Ultimate Extra szolgáltatása keretén belül ingyenesen kínál a Windows Vista Ultimate változatát használó ügyfelei részére. A Windows Update szolgáltatáson keresztül a szóban forgó rendszerekre ingyenesen letölthető programok között egy játék, egy hangeffekt-csomag és egy animált téma is megtalálható.

Az új Microsoft Tinker személyében egy logikai-kirakó játékot kapnak a felhasználók, amelyben egy kis robot segítségével kell különböző, tárgyak ide-oda mozgatásával illetve működtetésével megoldható feladványokat teljesíteniük. Második extraként a játékban is felhasznált hangeffektek egy külön csomag (Ultimate Extras Sounds from Microsoft Tinker) formájában a Windows által hangsémaként is beállíthatók.

A harmadik ingyenes extra pedig a Windows ® DreamScene Content Pack negyedik kiadása, amely a Windows egyébként mozdulatlan asztalhátterét egy animált, "élő" munkalappá változtatja.

Az új extrákat a Windows Vista Ultimate változatát futtató felhasználók a Windows Update kisalkalmazás segítségével tudják felteleptíteni, az Ultimate Extras szekcióból.