A világ legjobb cyber játékosai gyűltek össze ezen a héten Kölnben, hogy az egymás ellen vívott viadalok végén, elnyerjék a World Cyber Games 2008 bajnoka címet, amelyet 14 kategóriában lehet kiérdemelni. A Samsung Electronics idén is főtámogatója a világ legnagyobb játékversenyének, amelynek hivatalos mobiltelefon készüléke az innovatív és "gamer-barát" Innov8 i8510.

A helyszínen tartózkodik az őt fős magyar csapat is, akik szintén a Samsung által támogatott hazai döntőről jutottak tovább. Közülük Agárdi Péter, azaz DNA a WarCraft 3: The Frozen Throne című játékban méri össze tudását kihívóival. A fiatalember kipróbált résztvevője a WCG-nek, hiszen idén már harmadik alkalommal képviseli Magyarországot a világbajnokságon. A Guitar Hero 3 hazai győztese, Molnár Martin jó esélyekkel indul az éremért, hiszen idén először van a Guitar Hero 3 a WCG-n.

A magyar csapat: Agárdi Péter "DNA" , Molnár Martin, Tóta Gábor, Váczi Valentin, Zentai GyörgyA magyar csapat: Agárdi Péter "DNA" , Molnár Martin, Tóta Gábor, Váczi Valentin, Zentai György

Önbizalommal telve vág neki a megmérettetéseknek Tóta Gábor. A FIFA08 hazai bajnokára csupán a német és a portugál játékosok jelenthetnek komolyabb veszélyt az éremért folytatott küzdelemben. Váczi Valentin, a StarCraft: Brood War kategória itthoni nyertesét a könnyű csoportkijutás után kemény ellenfelek várják Kölnben. A világ legjobbjaival kell felvennie a tempót az egyenes ági kieséssel járó összecsapásokban. Dobogós reményekkel vág neki a viadaloknak Zentai György, aki negyedik alkalommal vesz részt magyar színekben a WCG-n. Ezúttal Command & Conquer 3-ban teszi próbára képességeit.