Bár eredeti tervei szerint csak az első 2,5 millió letöltő számára engedte volna a Microsoft, hogy kipróbálja legújabb Windows rendszerének első nyilvános előzetesét, a komoly problémákat okozó roham láttán azonban Redmond változtatott álláspontján és úgy döntött: átmenetileg megszünteti a korlátozást a letöltők maximális számának vonatkozásában. A Microsoft ígérete szerint így legalább két hétig - egészen pontosan január 24-ig - biztosan bárki meg tudja majd kezdeni a Windows 7 Beta letöltését.

Sokak szerint pont a korábban bejelentett korlátozás volt az, ami a Microsoft szerverparkját teljesen megbénító irdatlan rohamhoz vezetett, hiszen mindenki az elsők között szerette volna az első nyilvános béta változatot megszerezni, nehogy mások már előtte kimerítsék a 2,5 milliós korlátot. A limit eltörlésével azonban várhatóan türelmesebbé válnak majd picit az emberek, és - leszámítva az igazi hardcore rajongókat - kicsit eltolják majd a Windows 7 előzetes kiadásának beszerzését, ezáltal enyhítve a redmondi szerverek terhelésén.

A Windows 7 telepítőkészlet a rendszer 32-bites változatában 2.5, 64-bites verzióban azonban már 3.2 gigabájtra rúg, már élő Windows rendszer mellé pedig nem telepíthető, így letöltése csak kísérletező kedvű felhasználók számára javasolt. A szoftver telepítéséhez egy megfelelő kulcsot is kell igényelni a Microsofttól, amelyhez Passport-regisztráció, illetve érvényes e-mail cím szükséges.