Egy egyértelműen Linux-kedvelők által üzemeltetett weboldal mérései szerint az egyik legnépszerűbb böngészőprogram jóval gyorsabban fut Windows-on, mint Linuxon - még akkor is ha a Windows nem igazi, hanem egy Linux feletti Wine "emuláció".

A Tuxradar szerkesztői a Firefox 3.0 verzióját használták fel tesztjeikhez, amelyet egy SP3-mal frissített Windows XP-n illetve a Fedora 10-esen futtattak. Legnagyobb meglepetésükre a böngésző Windows alatt futó változata gyakorlatilag az összes webes JavaScript-tesztben (SunSpider, Google V8 Benchmark, Mozilla Dromaeo) jelentősen - jellemzően 15-25 százalékkal - jobban teljesített, mint a Linuxon futó kiadás, amelyből a disztribúcióhoz kapott illetve a Mozilla által készített eredeti változatokat egyaránt megvizsgálták.

Az igazán meglepő azonban az volt, hogy még akkor is a Linuxon futó Firefox maradt alul a tesztekben, ha a szoftver windows-os változatát nem egy igazi XP-n, hanem magán a Linuxon működő Wine környezetben futtatták. Ugyanakkor a szerkesztők szerint ez valószínűleg nem a Firefox ill. a Mozilla hibájából fakad, hiszen a jelenség más szoftverek - például az OpenOffice.org - esetében is tapasztalható, amelyek Windows-on futtatva szintén jobb teljesítményt nyújtanak, mint Linuxon működő társaik.