A közelmúltban megrendezett LinuxWorld Expo kiállítás és konferencián hagyományosan kiosztásra kerültek a legjobb a Linux platformot támogató és azon futó szoftvereknek és megoldásoknak járó díjak. Az idei évben a "legjobb nyílt forrású projekt" díjat a .NET platform nyílt forrású implementációjának létrehozásán munkálkodó Mono projekt kapta meg. A díjkiosztó azonban egy hatalmas meglepetéssel is szolgált.

A nagy meglepetést a legjobb rendszerintegrációs kategória győzetese jelentette, ami nem más volt, mint maga a Microsoft Services for Unix 3.0 nevű terméke. Utóbbi egy a Windows NT-hez készült futtatókörnyezet, amely az eredetileg Unix platformra készült alkalmazások egyszerű integrálását teszi lehetővé a Microsoft operációs rendszerébe. Így a Services for Unix a Unix és Windows platformra készült alkalmazások párhuzamos futtatását teszi lehetővé egyetlen gépen belül, az erőforrások megosztása mellett.

A további díjazottak között voltak megtalálhatóak a SuSE Linux OpenExchange Server terméke, amely a legjobb hálózati-/alkalmazásszervernek, az IBM WebSphere Studio Application Developer v5, ami a legjobb fejlesztőeszköznek, és a IBM Tivoli Storage Manager, ami a legjobb adattároló megoldásnak járó díjat nyerte el. A Computer Associates eTrust Antivirus termékével a legjobb biztonsági megoldásért, a Ximinan az Evolutionnel a legjobb front-office megoldásért, a Red Hat Advance Serverével pedig a legjobb fürtözött megoldásért járó díjat vívta ki magának. Az SCO Volution Managere a rendszergazda segédeszközök, míg a HRsmart Applicant Tracking terméke a produktivitást növelő alkalmazások között végzett első helyen.