A Microsoft több csúszást követően végre közzétette honlapján a Windows Vista és Windows Server 2008 operációs rendszereihez készült második szervízcsomagját. Az MSDN és TechNet előfizetők számára már hetek óta elérhető közel másfél gigabájtos csomagot így mostantól már a hétköznapi felhasználók is letölthetik és installálhatják.

A legújabb asztali- és szerver-Windows-ra egyaránt telepíthető csomag számos időközben megjelent javítás mellett egy frissített keresőt (Windows Search 4.0), a Bluetooth szabvány 2.1-es változatának támogatását, valamint a Windows Connect Now személyében egy a vezetéknélküli hálózatokra csatlakozást megkönnyítő segédeszközt tartalmaz, de a Blu-ray lemezek írásának képességét és a továbbfejlesztett exFAT támogatást is sokan fogják értékelni.

Az immár végleges változatban megjelent Windows Vista és Windows Server 2008 Service Pack 2 csomagok 32- és 64-bites változatokban egyaránt letölthetők a Microsoft honlapjáról, egyelőre azonban csak angol, francia, német, japán és spanyol nyelvű rendszerekre telepíthető változatokban.

A Vista további nyelvi változataira - köztük a magyarra - készült verziók megjelenése a jövő hónapban lesz várható.