A Mozilla a keddi nap végén közzétette szerverein nyílt forrású böngészőszoftvere következő verziójának kiadásra jelölt változatát. A hivatalosan még ugyan be nen jelentett, de már letölthető Firefox 3.5 RC ideális esetben az utolsó kiadás lehet a szoftver végleges változatának megjelenése előtt.

A 70 különböző - köztük magyar - nyelvi változatban is elérhető Release Candidate kiadás a Firefox 3.5 minden tervezett újdonságát magában foglalja már, beleértve az új, minden korábbinál gyorsabb TraceMonkey JavaScript motort, a köznyelvben csak "pornó mód"-nak hívott privát böngészést és a Gecko megjelenítőkönyvtár egy átdolgozott, gyorsabb változatát is.

Az RC1 lehet az utolsó kiadás a végleges Firefox 3.5 előtt - annyira, hogy a program névjegye meg sem említi, hogy nem a végleges, hanem csak a kiadásra jelölt változatról van szóAz RC1 lehet az utolsó kiadás a végleges Firefox 3.5 előtt - annyira, hogy a program névjegye|meg sem említi, hogy nem a végleges, hanem csak a kiadásra jelölt változatról van szó

Ezen kívül az új böngésző - ha a felhasználó engedélyezi és vagy maga beállítja, vagy megfelelő GPS eszközt csatlakoztat a géphez - képes földrajzi helyzetét közölni a weboldalakkal, amelynek köszönhetően utóbbiak helyileg relevánsabb információkat kínálhatnak a szörfölők részére. Szintén újdonság a HTML5 elemek és egyes szintén eddig nem támogatott CSS attribútumok kezelésének képessége is, bár ez utóbbiak megléte valószínűleg jó ideig nem jelent majd semmi pluszt a publikus webet böngészők számára a gyakorlati használat során.

A Firefox 3.5 RC1 magyar nyelvű változatának Windows, Linux és MacOS alatt futó telepítőit az érdeklődők a Mozilla honlapjáról tölthetik le.