Az Adobe csak július utolsó napjaira ígéri a foltokat azokra a közelmúltban felfedezett kritikus sebezhetőségekre, amelyeket biztonsági szakértők a cég Flash Player bővítésében azonosítottak. Ez azt jelenti, hogy még legalább egy hétig sebezhető marad gyakorlatilag minden elterjedt grafikus böngésző, hiszen azok szinte mindegyikében megtalálható a Flash Player valamely változata.

A súlyos sebezhetőségek a Flash Player 9 és 10-es változatát is érintik, és a Windows mellett Linux és MacOS, sőt, Solaris platformokon is kihasználhatóak, amely miatt gyakorlatilag egyetlen webező sem érezheti biztonságban magát miattuk. A böngészők közül az Internet Explorer és a Google Chrome beépítetten tartalmazza az Adobe lejátszóját, de az Opera és a Mozilla is felajánlja annak automatikus telepítését, amint a felhasználó az első Flash-t is igénylő oldalra látogat - ennek köszönhetően pedig szinte minden asztali rendszeresen megtalálható az Adobe Flash valamely érintett változata.

A hibák javítását az Adobe Windows, Linux és MacOS platformokra július 30-ára, míg Solarisra némileg későbbre ígéri. Az egyes sebezhetőségek által szintén érintett Acrobat Reader foltjait július utolsó napján, 31-én lehet majd várni. Addig a felhasználók a több értesítőben is közzétett ún. elkerülő megoldással - néhány az Adobe Flash Player által használt bővítőfájl - átnevezésével védekezhetnek a támadásokkal szemben; bár utóbbit elsősorban csak gyakorlottabb felhasználóknak javasoljuk, mert a kevésbé rutinosak valószínűleg inkább csak kárt tesznek majd gépeikben.