Az Opera szerdán ismét a böngészőjét futtató felhasználók szándékos hátrányban részesítésével, és inkompatibilitás látszatának keltésével vádolta meg a Microsoftot, amiért az a cég szerint úgy manipulálta MSN.com oldalát, hogy az a frissen megjelent Opera 7 böngészővel megtekintve hibásan jelenjen meg.

Hakon Lie, az Opera technikai vezetőjének elmondása szerint "az Opera 7 egy a Microsoft és a Netscape böngészők részére szolgáltatatottól teljesen eltérő stíluslapot" kap a Microsoft webszervereitől, amelynek hatására hibásnak tűnő módon jeleníti meg az oldal tartalmát. "Az Opera 7 kifejezett utasítást kap arra vonatkozólag, hogy a tartalmat kicsúsztassa annak befoglalójából, amely azt a látszatot kelti, mint ha valami probléma lenne az Opera-val."

Az eset egyébként teljesen nyilvánvaló, mert független szakértők által is megerősítést nyert, hogy az MSN.com által az Opera 7 részére szolgáltatott stíluslappal nem csak a frissen kiadott böngésző, de maga Microsoft Internet Explorer és a Netscape Navigator is hibásan jeleníti meg az oldal tartalmát.

A Microsoft a kezdeti tagadás után beismerte a stíluslapbeli különbséget, de tagadta azok szándékos voltát. "Különböző stíluslapjaink vannak a különböző böngészők részére", magyarázta Bob Visse, az MSN marketing igazgatója, aki szerint "ezek kizárólag a látógatóink részére szolgáltatott élmény optimalizálásának célját szolgálják. Semmi okunk sincs arra, hogy bármely látogatónkat akadályozzuk a lehető legjobb élmény elérésében.", mondta Visse.