Alig két héttel a kínai hackerekkel és az általuk kihasznált Internet Explorer-sebezhetőséggel kapcsolatos botrány kirobbantását követően a Google saját maga is új verziót adott ki böngészőszoftveréből - méghozzá számos hasonlóan veszélyes sebezhetőség javításával. Bár a Chrome 4.0 több lényeges funkcionális fejlesztést hoz elődeihez képest, de azon kívül több mint egy tucat hiba javítását is tartalmazza.

Az új böngészőben javított egészen pontosan 13 darab sebezhetőségből 6 "magas" veszélyességi besorolt kapott, ami azt jelenti, hogy az IE-sérülékenységhez hasonlóan tetszőleges programkód injektálását és ezen keresztül akár a gép feletti ellenőrzés átvételét, valamint banki és bejelentkezési adatok ellopását is lehetővé tehetik. Ugyanakkor a hibákról egyelőre ennél többet nem lehet tudni, mert a részleteket a Google a felhasználók érdekeire hivatkozva visszatartja - állítása szerint egészen addig, amíg a Chrome-telepítések többsége frissítésre nem kerül az új kiadásra.

A fentiek tükrében még inkább megalapozottlanabbnak tűnik a német kormányzat azon a közelmúltban kiadott tanácsa, amely az Internet Explorer sebezhetőség nyilvánossá válását követően többek között a böngészők piacán immár harmadik Google Chrome-ra és - a legújabb változataiban szintén már fél tucat súlyos sebezhetőséget felmutató - Firefox használatára történő áttérést javasolta a Microsoft böngészőjéről.

A németek megkérdőjelezhető ajánlásához egyébként később egy francia kormányzati ügynökség is csatlakozott, míg a britek elzárkóztak hasonlóan hasznos tanácsok osztogatásától polgáraik számára.