[IT Factory] A kedvező árú online informatikai képzéseiről ismert IT Factory ismét informatikai hiányterületekre koncentrálva – korábbi és leendő hallgatóival szoros együttműködésben – állította össze tavaszi képzéseit. A sláger várhatóan az etikus hekkerek eszköztárába is bepillantást engedő hálózatbiztonság, valamint a szabad szoftverekhez, így például a Linuxhoz kapcsolódó tanfolyamok lesznek.

Az IT Factory alig másfél éves történetében már másodszor elindított, ugyanakkor tananyagát tekintve frissített Hálózatbiztonság tanfolyam népszerűsége is jól jelzi, hogy az informatikai munkaerőpiacon továbbra is komoly igény mutatkozik a jól képzett hálózati szakemberek, rendszergazdák iránt. "Hallgatóink igényeit feltérképezve ezzel párhuzamosan bővítjük az ingyenes szoftverplatformokhoz kötődő képzéseink körét, ugyanis a korábbi Linux képzésünk alkalmával bebizonyosodott, hogy a Linux felhasználók is szívesen képezik magukat tanfolyami formában, amennyiben kedvező áron hasznos, jól strukturált tudást adunk" – mondta Fóti Marcell, az IT Factory tanfolyamokat nyújtó NetAcademia ügyvezetője.

Az IT Factory négy képzést indít a tavasz folyamán, melyek közül az első a március 16-án kezdődő MS SQL Server programozása elnevezésű tanfolyam, a fejlesztők és rendszergazdák számára egyaránt hasznos lehet. E kurzus keretében egy kereskedelmi mintaadatbázison keresztül mutatják be az oktatók az SQL-nyelvben az adatok rögzítésének, módosításának, lekérdezésének és törlésének szerteágazó lehetőségeit.

A március 29-én induló Linux klaszter létrehozása című tanfolyam során a résztvevők megtanulhatják egy magas rendelkezésre állású, terheléselosztóval és közös (megosztott) tárterülettel rendelkező rendszer kialakítását, mely a nagyvállalati infrastruktúrában is megállja a helyét. Az IT Factory április 10-én induló képzése a korábban nagy sikerű, közel 200 résztvevőt vonzó Hálózatbiztonság tanfolyam frissített verziója, míg a sort az április 27-én kezdődő, PHP programozás néven futó 40 órás tanfolyam zárja, melynek során egy komplett webes alkalmazást – méghozzá egy online áruházat – készítenek el a hallgatók a nyílt forráskódú számítógépes nyelven.

"Az IT Factory tavaszi tanfolyamain is biztosítja a helyszíni, illetve online képzés lehetőségét. Az utóbbi segítségével bárki, bárhonnan részt vehet a kurzusokon úgy, hogy díjmentesen biztosítjuk számára a szükséges szoftverinfrastruktúrát. A hallgatók számára pedig már rendelkezésre áll az a folyamatosan bővülő szakkönyvtár, melyet tavaly novemberben a Microsoft felajánlása kapcsán hoztunk létre" – tette hozzá Fóti Marcell.

Az online informatikai képzéseket Magyarországon meghonosító IT Factory tanfolyamain a hallgatóknak eddig kb 67 százaléka vett részt online a képzéseken, akiknek 60 százaléka vidékről követte az előadásokat, de rendszeresen előfordul az is, hogy a határon túlról "érkeztek" a fejtágítókra.