A Microsoft ellen folyó trösztellenes perben a felperes államok visszavonták követeléseiket, amely szerint a redmondi óriást a Windows modularizálására szerették volna kötelezni. Az államokat képviselő Steven Kuney ügyvéd ezirányú bejelentését a szövetségi bíróság mai meghallgatásán adta elő.

Korábban a pert vezető Colleen Kollar-Kotelly bírónő arra kérte mind az Igazságügyi Minisztérium (DoJ), mind az államok képviselőit, hogy az egyeztetések felgyorsítása végett állítsanak fel fontossági sorrendet követeléseik között. Kuney beszédében azt mondta, hogy az általa képviselt államok számára fontosabb az titkos API-k és egyéb technikai információk közlése, mint a Windows egy moduláris verziója, amely csak negyedik helyet foglal el a fontossági listán. Utóbbi kisebb jelentőséggel bír szemben az interfészek publikálásával, amely lehetővé teszi az OEM-ek számára harmadik féltől származó, vagy akár saját kiegészítők integrálást a rendszerbe, akár az eredeti Windows programok teljes cseréje révén is.

A Microsoft ügyvédei feltehetőleg továbbra is ragaszkodni fognak álláspontjukhoz, mely szerint a követelések nem helytállóak, és szükségtelenek.