A várakozásoknál jóval előbb, április 10-én tervezi piacra dobni a Sony a DVD utódjául szánt új Blu-ray technológiát hasznosító első videófelvevő egységét és a hozzá tartozó lemezeket. Az eredetileg csak év vége felé várt termékek közvetlenül képesek a digitális adások rögzítésére, és az eddigi felbontások többszörösét kínáló ún. High Definition formátumok kezelése sem okoz problémát számukra.

Az eddig napvilágot látott információk szerint az új Sony BDZ-S77 a digitális és analóg TV-adások rögzítésére egyaránt alkalmas lesz. A rögzített anyagok minősége biztosan nem hagy majd kívánnivalót maga után, hiszen a korongokra minimum 640x480, maximum 1920x1080 pixeles felbontásokban kerülhetnek fel a képek, akár másodpercenként 16 Mbit átvitele mellett. Utóbbi mintegy négyszerese a mai DVD-írók átlagos sebességének. A készülék ára jóval 4.000 euró alatt marad majd már megjelenésekor is.

Az új egység bemutatásával párhuzamosan természetesen piacra kerülnek majd az új Blu-Ray adathordozó média is. A korongok egyenként 23 Gbájt adat, azaz minimum 120 percnyi anyag tárolására lesznek képesek, de a legrosszabb felbontásban akár 12 órányi analóg adás is rögzíthető rajtuk. A kártya formátumú dobozba csomagolt lemezek darabonként nagyjából 30 euróba fognak kerülni.