Valami a címbelihez hasonló következtetést hozhattak volna ki a korrelációt (azaz függetlennek tekintett adatsorok és jellemzők összecsengését, együtt mozgását) és a kauzalitást (az ok-okozati, kiváltó viszonyt) rendszeresen összekeverő brit tudósok egy internetes oldal által készített felmérés adatsoraiból. A Hunch.com ugyanis több tízezer Facebook-felhasználó profillapját megvizsgálva és elemezve arra a következtetésre jutott, hogy a Gmail-t használó webezők vékonyabbak és fiatalabbak, mint más levelezőrendszereket kedvelő társaik.

Az oldal adatai szerint ugyanis a Google levelezőjét jellemzően 18-34 közötti, vékony testfelépítésű fiatal férfiak használják, akik felsőfokú végzettséggel rendelkeznek, és egyáltalán nem vallásosak. Ezzel szemben - következtette ki a Facebook-profilokból a Hunch - az AOL levelezőjét elsősorban 35-64 közötti, molett nők részesítik előnyben, akik legtöbbször csak középfokú végzettségűek, cserébe azonban rendkívül vallásosak, vagy legalábbis hisznek a természetfeletti dolgokban.

A Hunch szerint így néznek ki a Gmail, az AOL Mail, a Hotmail és a Yahoo! levelezőjének tipikus felhasználóiA Hunch szerint így néznek ki a Gmail, az AOL Mail, a Hotmail és a Yahoo! levelezőjének tipikus felhasználói

A Microsoft levelezőrendszerét, a Hotmailt ugyan szintén nők használják elsősorban az oldal adatait szerint, akik azonban viszonylag fiatalok: 18-34 év közöttiek, középfokú végzettségűek, de egyáltalán nem vallásosak, és testfelépítésük is átlagos. A Yahoo!-t ezzel szemben megint csak a teltebb idomokkal rendelkező nők gyűjtőhelyének tartja az oldal, akik szerint annak email-szolgáltatását a túlsúlyos, 18-49 közötti, nem vallásos, de spirituális hölgyek kedvelik.

Az oldal az elemzés végén hozzáteszi, hogy természetesen a statisztikák az egyes felhasználókról nem mondanak semmi biztosat. Ezen kívül ráadásul egy-egy ember több különböző szolgáltatáson is tarthat fenn magának postafiókot, amely megintcsak értelmenné teszi az emberek az általuk használt levelezőszolgáltatások alapján történő beskatulyázását.