A Google jelenleg fejlesztés alatt álló legújabb böngészője, a Chrome 13 egy gyakorlatilag két évtizedes, az első böngészők megalkotása óta meglévő hagyománnyal fog szakítani kiadásakor. A keresőóriás böngészőszoftverének elkövetkező kiadása ugyanis tartalmazni fogja azt a már korábban beharangozott módosítást, amelynek révén gyakorlatilag meg fog válni a címsortól, azaz attól a beviteli mezőtől, amely böngészés közben megmondja, hogy pontosan mely weblap tartalmát is látjuk éppen képernyőnkön.

A címsor eltűnésének köszönhetően a Chrome 13 még több helyet fog a weblapok rendelkezésére bocsátani a képernyőn, amelyen így még több információ fog egyszerre kiférni - ezért cserébe azonban a felhasználó majd azzal fizet, hogy kevésbé fog tudatosulni benne: merre is jár éppen a világméretű hálózaton a szörfölés közben. Ez utóbbi azért jelenthet majd problémát, mert így a más, legitim oldalak megjelenését utánzó, de valójában adatok kicsalására létrehozott adathalász (phishing) oldalak könnyebben téveszthetik majd meg a webezőket - hiszen utóbbiak még az egyébként árulkodó címsor alapján sem vehetik így majd észre, ha nem pontosan azon a weboldalon járnak, amin hiszik, hogy éppen tartózkodnak.

Az új, kompakt módban már csak időlegesen fog megjelenni a címsor, amit a fülekről lehet majd előhívniAz új, kompakt módban már csak időlegesen fog megjelenni a címsor, amit a fülekről lehet majd előhívni

Egy a címsor funkcióival rendelkező beviteli mező ugyan továbbra is előhívható lesz majd a böngészőfülre kattintva, ez azonban nem fog állandóan látható maradni a képernyőn, hanem kizárólag az új cím megadásának idejére, vagy a már megnyitott weblap címek kimásolásáig fog megjelenni, amit követően ismét eltűnik majd. A kereséseket - amiket korábban a címsorból lehetett kezdeményezni - szintén érint a változtatás: ezek indítása a jövőben egy külön gomb segítségével lesz majd lehetséges.

Az még nem egyértelmű, hogy a Google az új, a címsort eltűntető elrendezési módot alapértelmezetté teszi -e majd, és ha igen, akkor vajon a Chrome asztali kiadásaiban is, vagy csak böngészője a mobil platformokra - elsősorban a ChromeOS-be - épített változataiban, ahol az alkalmazások jóval szerényebb képernyőterülettel kénytelenek gazdálkodni, így sokat jelenthet ekkora terület megspórolása is.