Az Intel vélhetően hamarosan hivatalosan is bejelenti legújabb csúcskategóriás SSD-sorozatát, amelynek tagjai a napokban kiszivárgott információk szerint a cég nagysikerű X25-ös sorozatába tartozó meghajtókénál akár tízszer nagyobb teljesítményre is képesek lesznek. Az új, 720-as sorozat tagjai képező egységek ugyanis másodpercenként akár 2.200 MB adat olvasásával és 1.800 MB írásával is elboldogulnak majd, ami azt jelenti, hogy kevesebb mint fél perc alatt teszik lehetővé egy teljes Blu-ray lemez tartalmának átmásolását.

Ekkora adatmennyiség átvitelére természetesen még a legújabb, SATA3-as csatolófelületek sem képesek, így a szóban forgó egységeket az Intel PCIe csatolóval fogja szállítani, amik közvetlenül az alaplapi bővítősínekbe lesznek majd illeszthetőek. Az egyébként 34 nanométeres SLC-NAND technológiával készülő meghajtók 512 MB-os beépített gyorstárral is rendelkeznek majd, kapacitásuk pedig a 100 és 200 GB közötti tartományban mozog majd.

A vélhetően az aranynál is drágább egységek mellett az Intel új SSD-meghajtókat fog bemutatni az átlagos pénztárcával rendelkező asztali felhasználók számára is. A 710-es sorozat tagjai ugyan másodpercenként csak 270 MB olvasására és 210 MB írására lesznek képesek, cserébe azonban 300 GB-os kiszerelésben is megvásárolhatók lesznek. A 25 nanométeres MLC technológiával készülő egységek természetesen már hagyományos, SATA2-es csatolón keresztül lesznek majd a gépre köthetők és csak 64 MB-nyi gyorstárral érkeznek.

Az új Intel új 710-es sorozatának bejelentése még a nyár közepe előtt, a nagyteljesítményű 720-as modellek piacra dobása azonban csak az év vége felé lesz várható - azt azonban, hogy az új SSD-k milyen áron lesznek majd megvásárolhatók, egyelőre még nem tudni.