A Valve, miután múlt héten bejelentette, hogy Counter Strike játéksorozatához újabb folytatást ad ki, a napokban végre közzétette az első trailert is a rajongók által minden bizonnyal már most tűkön ülve várt alkotáshoz.

Mint arról már korábban beszámoltunk, a Counter Strike: Global Offensive elődeitől eltérően egy teljesen új motorra fog épülni, ami elsősorban a jóval magasabb szintű grafikai élményben ötlik majd szembe, de ezen kívül további finomítások lesznek várhatók a harci rendszerben és a karakterek vonatkozásában is. Az új fegyverek között például lesz olyan - a készítők szerint kifejezetten az ellenfél megalázásra használható - amely egyetlen lövéssel azonnal öl, míg a szintén új molotov koktél segítségével tűzzel és füsttel lehet majd egy viszonylag nagy területet beborítani.

A Counter Strike: Global Offensive jelentősen továbbfejlesztett grafikai minőséget biztosít majdA Counter Strike: Global Offensive jelentősen továbbfejlesztett grafikai minőséget biztosít majd

Újdonság lesz a csali (decoy) is, ami a térképen játékosnak fog látszani, fegyverropogás hangját adja majd, de valójában csak az ellenfél kelepcébe csalására lesz alkalmas, a lövedékek pedig látható nyomot fognak maguk után hagyni a levegőben, ami nehezíti majd az orvlövészetet és egyszerűsíti az ellenfelek pozícióinak megállapítását.

Az új CS.GO lesz az első Counter-Strike játék, amely Playstation 3-ra is elérhető lesz, amelyen ráadásul billentyűzet- és egér-támogatást is kap majd. Ez utóbbi egyben azt is jelenti, hogy a játékot a Sony konzolján futtatók - ha akarják - a PC-sekkel egy közös játéktérben nyomulhatnak majd egymás ellen. Ugyanakkor ez a lehetőség az Xbox 360-os változat esetében nem lesz meg, azt ugyanis továbbra is csak kontrollerről és a szintén a Microsoft konzolját használók ellen lehet majd játszani.

Az online játékhoz a Valve saját, garantált minőségű szervereket fog biztosítani, bár továbbra is meg lesz a lehetőség a saját - akár csak zárt körben elérhető - hosztolt szerverek indítására és használatának lehetőségére is.

A Counter Strike: Global Offensive a jelenlegi tervek szerint jövő évben kerül majd a boltokba, vélhetően még az év eleje környékén.