A Microsoft - korábbi előrejelzésünknek megfelelően - kedd este letölthetővé tette a Windows 8 első nyilvános előzetes kiadását. A bárki számára ingyenesen letölhető Windows 8 Developer Preview lehetővé teszi az érdeklődő felhasználók számára, hogy végre maguk is kipróbálják a mindeddig csak a hírekből ismert következő Windows legfontosabb újításait.

A szoftver esetében ugyanakkor egy elsősorban csak fejlesztőknek szánt előzetes verzióról van szó, amely mindennapi használatra valószínűleg teljesen alkalmatlan, hiszen gyakran összeomolhat, ráadásul sok lényeges funkció hiányzik is belőle. Így a futtatását mindenképpen csak másodlagos gépen illetve virtuális gépbe telepítve tudjuk javasolni, különösen az esetleges adatvesztésből adódó problémák elkerülése végett.

A Windows 8 Developer Preview nyitóképernyőjeA Windows 8 Developer Preview nyitóképernyője

A Windows 8 Developer Preview változatának 32-bites, 2.8 GB-os telepítőkészlete legegyszerűbben oldalunk letöltés rovatán keresztül szerezhető be.

Azon olvasóinknak, akik inkább nem kockázatnák gépük épségét az új rendszer telepítésével, a fejlesztői előzetesről készült tesztünk elolvasását javasoljuk, amelyben részletesen bemutatjuk a Windows 8 minden fontos újdonságát.