A Microsoft böngészőjének következő verziója jelentős mértékben hozzájárulhat majd az interneten milliószám megtalálható fórumok és blogok színvonalának növeléséhez - legalábbis helyesírási szempontból. Az Internet Explorer várhatóan a Windows 8-cal együtt bemutatkozó 10-es kiadása ugyanis egy beépített helyesírásellenőrzőt is tartalmaz majd, ami automatikusan kijavítja majd a felhasználó által helytelenül beírt szavakat és mondatokat.

Az újítás ugyan már a Windows 8 a nyár végén kiadott fejlesztői előzetesébe épített IE10-ben is megtalálható volt, most azonban a Microsoft megerősítette, hogy böngészője új kiadásának ezen fejlesztése a támogatott platformok mindegyikén - tehát Windows 7 alatt - is elérhető lesz majd. A funkció egyébként sok böngészőn elérhető már régebb óta is, a Microsoft szerint azonban az övék lesz az első ún. böngésző-alapú megoldás ezen a téren. (Azt, hogy ezen a fogalmon a Microsoft mit ért, nem nagyon lehet tudni, hiszen pl. a Firefox is alapból, beépítetten kínálja ezt a funkciót már jó ideje.)

A helyesírás-ellenőrző automatikusan kijavítja majd az elgépelt vagy helytelenül betűzött szavakat a beviteli mezőkbenA helyesírás-ellenőrző automatikusan kijavítja majd az elgépelt vagy helytelenül betűzött szavakat a beviteli mezőkben

Bár az új funkció rengeteg nyelvet fog támogatni, sajnos a magyar - legalábbis az első körben - nem lesz megtalálható ezek között, ami azt jelenti, hogy hazánk polgárai netes kommunikációjának helyesebbé tételén az új böngésző - legalábbis kiegészítő hiányában - egyelőre nem fog segíteni. Így honfitársaink erre a célra továbbra is kénytelenek lesznek az ilyen célra elérhető számos, az IE alá pluszban telepítőhető bővítmények valamelyikét használni.