A The Next Web-nek állítólag sikerült megtudnia, hogy a Microsoft egészen pontosan mikor fogja kiadni következő generációs operációs rendszere első béta változatát. Az oldalnak "a Microsoft közel álló források" szerint megsúgottak szerint a Windows 8 Beta kiadása jövő február második felében fog letölthetővé válni.

Az időpont egybecseng a béta várható megjelenésével kapcsolatban már korábban kiszivárgott információkkal, amelyek szintén az jövő év elejére tették az új előzetes kiadási időpontját. Ezen kívül ez az ütemterv rendkívüli párhuzamot mutat a Windows 7 esetében is tapasztalttal, aminek első bétáját szintén még a rendszer piacra dobását megelőző télen tette letölthetővé Redmond - és ami alapján jó eséllyel következhethetünk a Windows 8 végleges változatának várható kiadási időpontjára is.

Ezek alapján valószínűnek tűnik, hogy a Windows 8 végleges változata és még jövő év karácsonya előtt a boltokba kerül majd. A 2012-es piacra dobási időpontot egyébként a Microsoft képviselői is többször megerősítette már - igaz, az erre vonatkozó elszólások után a cég mindig sietett leszögezni, hogy ez nem tekinthető hivatalos, kőbe vésett tájékoztatásnak.

Azt, hogy milyen újdonságok kerülnek majd bele a február végén esedékes bétába, egyelőre nem lehet biztosra tudni. Ugyanakkor valószínűnek tűnik, hogy abban például már kipróbálható lesz egy új, korábban Protogon-ként emlegetett fájlrendszer is. Ez utóbbira az utal, hogy a legutóbb kiszivárgott előzetesekben az új fájlrendszer már "ReFS" néven fut - ami vélhetően az új rendszer végleges neve, amit értelemszerűen akkor kap meg, amikor már kikerül a kísérleti fázisból.