Internet Explorer böngészője jelenlegi legújabb, 6.0-s verziója terjedési ütemének érdekében a Microsoft a közelmúltban eltávolította elérhető letöltései közül a böngésző egyel korábbi, 5.5-ös verziószámot viselő változatát és az ahhoz készült javítócsomagokat. Így amennyiben a többek között a Windows ME operációs rendszerrel is szállított böngészőt futtató felhasználók nem kívánnak a legújabb sebezhetőségekkel szemben tétlenül állni, kénytelenek lesznek az Explorer legújabb változatára frissíteni.

A Microsoft képviselőjének elmondása szerint az Internet Explorer 5.5 SP2 eljutott a termékciklus ún. "meghosszabbított" fázisába, ami azt jelenti, hogy ezek után már a redmondi cég már csak külön díjazásért cserébe nyújt támogatást hozzá. Érdekes módon az Internet Explorer 5.01 SP2 változata továbbra is elérhető maradt, ami azzal magyarázható, hogy ez a változat található meg a Windows 2000 operációs rendszerben is, amelyet elsősorban vállalati felhasználók futtatnak. Utóbbiak pedig nem olyan könnyen szánják rá magukat az újabb változatokra történő váltásra, mint az otthoni felhasználók.

Az IE5.5 eltűnése érzékenyen érintette a Microsoft terméktámogatási csoportját is, akik elsősorban erre a változatra frissítést javasolták az Internet Explorer 4.0-t futtató felhasználóknak. A Microsoft böngészőjének 4.0-sról közvetlenül 6.0-sra frissítése esetén ugyanis számos esetben komoly problémák léptek fel, elsősorban Windows 98 rendszereken.