Linus Torvalds a tegnapi napon jelentette be a Linux kernel legújabb, immár 3.2-es verziószámot viselő verziójának elkészültét és letölthetővé válását. A két és fél hónappal a 3.1 után érkező új Linux 3.2 a kötelező hibajavítások mellett a fájlrendszerek, az ütemező és a hálózati kommunikáció terén is fejlesztéseket hoz.

Így például a rendszermagba került új Ext4 meghajtóverzió már támogatja a 4KB-nál nagyobb blokkméret használatát is, ami elsősorban az újgenerációs merevlemezek esetében vezethet teljesítménynövekedéshez, míg a frissített btrfs fájlrendszer-meghajtó az adatbiztonságot növeli azon keresztül, hogy automatikusan biztonság mentést készít a legfontosabb rendszerterületekről.

Továbbfejlesztésre került a kernel ütemezője is, amely a korábbiaknál reszponzívabb, simább működést képes biztosítani asztali környezetben olyan esetekben is, amikor igen masszív mennyiségű adatot kell a lemezre írni, a hálózati kommunikációs verem pedig immár gyorsabban képes a TCP kapcsolatok helyreállítására miután az adatcserében csomagvesztés miatt zavar keletkezett.

A Linux 3.2 fejlesztéseinek és hibajavításainak részletes listája a kiadási jegyzetekben olvasható, míg maga a kernel forráskódja szokás szerint a kernel.org-ról tölthető le legegyszerűbben.