Bár a cég egyelőre hivatalosan még nem erősítette meg, minden jel arra utal, hogy az Apple szó szerint beszünteti böngészője, a Safari a Windows alatt futó változatának kiadását. A cég ugyanis MacOS X rendszere legújabb változatának tegnapi kiadásával egyidőben szinte minden linket és információt eltüntetett weboldaláról a böngésző a konkurens operációs rendszer alatt futó változatáról.

Bár alapos kutakodás után egyetlen árvácska linket azért továbbra is lehet találni a Safari for Windows legutolsó - két hónappal ezelőtt megjelent - kiadására, a letöltésre mutató linknek és egyáltalán a Windows alatt futó változatról szóló minden információnak már csak hűlt helye található a legtöbb, korábban arra hivatkozó oldalon - beleértve a Safari letöltési honlapját is. Ennek tükrében a legtöbben azt jósolják, hogy az Apple nemes egyszerűséggel beszünteti a Windows alatti Safari fejlesztését, amely egyébként a frissen bemutatott MacOS X-ben új főverzióba, a 6-os kiadásba lépett.

A statisztikák szerint a Safari-t a MacOS X-en kívül sehol nem futtatják mérhető számban a webezők - és gyakorlatilag csak a webfejlesztők használják oldalaik MacOS alatti megjelenésének teszteléséreA statisztikák szerint a Safari-t a MacOS X-en kívül sehol nem futtatják mérhető számban a webezők - és gyakorlatilag csak a webfejlesztők használják oldalaik MacOS alatti megjelenésének tesztelésére

A lépés abból a szempontból érthető lenne az Apple részéről, hogy böngészője saját operációs rendszerén kívül soha nem volt képes gyakorlatilag komoly piaci részesedést szerezni magának. A jelenlegi legfrissebb adatok szerint a Safari teljes részesedése a böngészőpiac egészén is csak 4.73%-os, amely azonban szinte tökéletesen megegyezik a MacOS X felhasználók a webezők közötti arányával. Ez utóbbi arra utal, hogy a Safari-t az Apple platformján kívül gyakorlatilag senki nem használja - így a Windows alatt futó változat kiadásra vélhetően valóban nincs igény a felhasználók részéről.

Ugyanakkor mások szerint az almás cég ennek ellenére kiadhatja még böngészője windows-os változatának frissítését is, és mindössze annak csúszásáról van szó. Szerintük emellett az szól, hogy az Apple az új MacOS X kiadásával egyidőben frissítette a böngészője "lelkét" képező Webkit motort is, amely által támogatott platformok között azonban továbbra is szerepel a Windows is.