[Dell] A Dell, a teljes körű informatikai megoldások egyik vezető szállítója bejelentette a 12. generációs PowerEdge szerverek újításait, amelynek köszönhetően a vállalatok maximálisan kihasználhatják a Microsoft Windows Server 2012 kulcsfontosságú fejlesztéseit. A 12. generációs Dell PowerEdge szerver felhasználói optimalizálhatják a Windows Server 2012 Hyper-V dinamikus virtualizációs infrastruktúráját, mely lehetővé teszi a skálázható és biztonságosabb a munkaterhelést, az adatközpontok költséghatékony virtualizációját, az infrastruktúra hatékony kezelését, valamint a felhőalapú környezetek kiépítését.

A teljes mértékben virtualizációhoz tervezett, nagyméretű memóriával és továbbfejlesztett IO átvitellel rendelkező 12. generációs Dell PowerEdge szerverek segítenek a rendszergazdáknak a dinamikus adatközpontok és a felhőalapú infrastruktúrák kiépítésében, ami rugalmas munkaterhelést, hálózatok- és tárolási megoldások kialakítását teszi lehetővé.

  • A Dell PowerEdge M420 és C6220 olyan virtualizációs szerversűrűséget kínálnak, amelynek köszönhetően tökéletesen kihasználható a Windows Server 2012 Hyper-V környezetek megnövelt méretezhetősége.
  • A Dell vStart és a referencia architektúrák egyszerűbb telepítést tesznek lehetővé, továbbá alapot biztosítanak privát felhő létrehozásához.

A Dell PowerEdge beépített szerverkezelése, az Integrated Dell Remote Access Controller (iDRAC) 7, a Lifecycle Controller megoldással együtt egyszerűbbé teszi a hardverkezelést, és zökkenőmentesen integrálható a System Center 2012 platformmal. Ez nagyobb hatékonyságot biztosít a Windows Server 2012 virtuális és fizikai környezetekben egyaránt.

Az OpenManage és a Microsoft System Center integrációja segítségével a Windows Server 2012 és a Dell PowerEdge felhasználói automatizálhatják a telepítést, a frissítéseket, a felügyeletet és a karbantartást a Dell szervereken. Az egyedi Dell Lifecycle Controller Integration megoldás a System Center Configuration Manager (SCCM) konzolon keresztül lehetővé teszi a BIOS és belső vezérlőprogramok ügynök nélküli, automatizált, távoli, központi szerverfrissítéseit. A megoldás független az operációs rendszertől és a hypervisortól. A PowerEdge frissítései akár tizenegyszer gyorsabban és 81 százalékkal kevesebb lépésben hajthatók végre, mint a HP-szerverek frissítései egy hasonló, többféle operációs rendszerből és hypervisorból álló környezet esetén1.

A Dell fejlesztései a Windows Server 2012 alkalmazásainak és adatok jobb hozzáférhetőségének köszönhetően növelhetik a munkaerő-hatékonyságot. A Dell teljes körű munkaállomás-virtualizációs megoldása a Microsoft Távoli asztali szolgáltatások (RDS) és a virtuális asztali infrastruktúra (VDI) kombinációjával csökkenti az egy munkaállomásra jutó költséget, ezzel párhuzamosan pedig növeli a felhasználói élményt. A Dell a közelmúltban mutatta be a Dell DVS Reference Architecture for Windows Server 2012-t, így a vállalatok teljes körű, Microsoft alapú virtualizációs megoldást használhatnak.

Ez a megoldás az App-V alkalmazásnak köszönhetően magában foglalja az alkalmazás-virtualizációs támogatást, valamint biztosítja az egyetlen konzolról konfigurálható, telepíthető és kezelhető RDS és virtuális gépek használatának lehetőségét. Ez a referencia architektúra dokumentálja az előzetesen tesztelt és konfigurált hardvereket, beleértve a Dell PowerEdge R720 rack szervereket, az EqualLogic tárat, egy Force10 hálózati kapcsolót, továbbá bizonyos Dell Wyse végpontokat.

A Windows Server 2012 és a 12. generációs PowerEdge szervermegoldások ötvözése a felhőalapú valamint infrastruktúra-szolgáltatások (IaaS) bevezetése esetén is lehetővé teszi az ügyfelek számára az alkalmazások és informatikai szolgáltatások költséghatékony elérését. A Dell felhőalapú rendszerek kiépítésében szerzett tapasztalatához a legnagyobb felhőszolgáltatók – a Microsoft, a Bing Maps és az eBay – is hozzájárultak. Így a Dell innovatív technológiáinak és a szakértelmének köszönhetően a legnagyobb fokú hatékonyságot biztosítja ügyfelei számára.

A Dell legfontosabb megoldásai:

  • Dell PowerEdge C és DCS megoldások – beleértve a C6220 és Modular Data Center (MDC) megoldásokat –, amelyek a világ legnagyobb felhőszolgáltatói közül több működését is biztosítják;
  • Dell Boomi, amely megkönnyíti az interakciót a felhőalapú rendszerekkel, szoftverszolgáltatásokkal (SaaS), valamint a helyszíni alkalmazásokkal;
  • Dell SecureWorks a vállalati szinten felügyelt biztonsághoz;
  • Dell Deskstop Virtualization Solutions a munkaállomás-szolgáltatásokhoz (DaaS).

A Dell egyesített blade-adatközpontja optimális vállalati infrastruktúrát nyújt a Microsoft műveletekhez. A Windows Server 2012 Hyper-V továbbá olyan kulcsfontosságú új funkciókat tartalmaz, és olyan adottságokkal rendelkezik, amelyek a teljes körű Dell megoldásokkal ötvözve magas színvonalú virtuális környezetet biztosítanak.

  • A Dell teljes körű 10Gbe hálózati architektúrája a Hyper-V képességeivel kiegészülve gyors áttelepítést tesz lehetővé, így fürtözött környezetben, üzemi áttelepítéseknél nagyobb hálózati sávszélesség érhető el, és egy időben több áttelepítés is végrehajtható.
  • Ez az infrastruktúra teljes vállalati szintű, egyesített tárhellyel és felépítéssel rendelkező adatközpontot nyújt, amely ideális az olyan kritikus Microsoft alkalmazásokhoz, mint az Exchange, a SharePoint, a Lync, az SQL Server vagy a .NET-alkalmazások.
  • A Dell Virtual Network Architecture, az elosztott gerinchálózat és az egyesített infrastruktúra-megoldások kiegészítik a Microsoft Windows Server 2012 rendszert, a System Center 2012 platformot és a hálózat-virtualizációs technológiákat, így lehetővé teszik a munkaterhelések zökkenőmentesen áthelyezését a magánfelhőből a hibrid és a felhőalapú környezetekbe.

A Dell teljes körű megoldásainak, szakértelmének és szolgáltatásainak, valamint a Microsoft Windows Server 2012 kiszolgálószoftver innovációinak köszönhetően a vállalatok átgondolt áttelepítési döntéseket hozhatnak. Így olyan informatikai infrastruktúrát alakíthatnak ki, amelynek segítségével akkor integrálhatják a Windows Server 2012 kiszolgálószoftvert, amikor az számukra a legmegfelelőbb.

"A Dell évtizedek óta együtt dolgozik a Microsofttal annak érdekében, hogy a felhasználók igényeinek megfelelő, valódi megoldásokat nyújtson. Az együttműködés olyan innovatív fejlesztéseket eredményezett, amelyek felgyorsítják a rendszerek telepítését és kiépítését, az OpenManage Integration Suite for Systems Center 2012 használatával pedig már az ügynök nélküli felügyelet is elérhető" – mondta Forrest Norrod, a Dell szervermegoldásokért felelős alelnöke és vezérigazgatója.

"A Windows Server 2012 fejlesztésének alapja a Microsoft nagyméretű felhőalapú adatközpontok területén szerzett széles körű tapasztalata. A Dell 12. generációs PowerEdge szervereivel pedig a felhasználók maximálisan kihasználhatják a Windows Server 2012 adattárolási, hálózatkezelési és virtualizációs újításait" – mondta Mike Schutz, a Microsoft Windows Server termékmenedzsmentjéért felelős vezérigazgatója.