A Microsoft kedden nyilvánosságra hozott harmadik negyedéves eredményei jóval felülmúlták a piaci elemzők várakozásait. A redmondi szoftveróriás nyeresége a szóban forgó időszakban meghaladta a 2,79 milliárd dollárt, amely 50 millió dollárral több, mint a megelőző pénzügyi év azonos időszakának eredménye.

A március 31-én zárult harmadik pénzügyi negyedében a Microsoft összforgalma 7,84 milliárd dollára növekedett, szemben az előző év 7,25 milliárdos eredményével, operatív bevételei pedig 3,3 milliárdról 13 százalékkal 3,72 milliárd növekedtek. Piaci elemzők korábban 7,7-7,8 milliárd dollár közötti forgalmat, és 3,4-3,5 milliárdos operatív bevételt jósoltak a cég részére.

A kedden nyilvánosságra hozott jelentésében John Connors, a Microsoft pénzügyi igazgatója óvatos, de optimista hangon jellemezte a cég negyedik negyedéves várható eredményeit. Connors szerint a cég az elkövetkező hónapokban bemutatásra kerülő új vállalati termékei lehetővé fogják tenni, hogy a cég továbbra is növekedést produkáljon a rossz idők ellenére. "Hisszük, hogy ezek az innovatív termékek lehetővé teszik ügyfeleink számára, hogy még több produktivitást és értéket hozzanak ki informatikai befektetéseikből", mondta.

A negyedik negyedévre a Microsoft pénzügyi vezetője 7,8-7,9 milliárd dolláros forgalmat, és 3,1-3,2 operatív bevételt remél. Ha sikerül ezeket a számokat teljesíteni, úgy a cég az utolsó pénzügyi évre vonatkozó eredményei 33,1-33,8, illetve 14,8-15,1 milliárd dollárra növekednének.