Az elsősorban a Facebook-on üzemelő játékairól ismert Zynga még novemberben bejelentett leépítési tervének részeként a napokban újabb online játéktereket zárt be. Az újévre megszüntetett szolgáltatások között található a cég PetVille nevű játéka is, ahol a felhasználók saját virtuális kedvenceket hozhattak létre és nevelgethettek - és ami bezárása számtalan gyereknek és felnőttnek hozott keserű meglepetést és változást világszerte, alig néhány nappal karácsonyt követően.

"A kislányom szíve teljesen összetört a dolog miatt", írta az egyik apa a játék Facebook oldalán. "Láthatjuk még egyszer kedvenceinket mielőtt megölitek őket?", kérdezte egy másik játékos. "A ma 7 éves lányom 3 éves kora óta játszott, és most csak sír. Azt gondolja, hogy a Zynga gonosz. Szégyelljétek magatokat! Tőle és az ő generációjától soha egy petákot sem fogtok már látni", írta egy harmadik szülő az oldalon hagyott, immár több mint másfélezer komment között.

A PetVille-en a felhasználók saját virtuális kedvenceket hozhattak létre és nevelgethettekA PetVille-en a felhasználók saját virtuális kedvenceket hozhattak létre és nevelgethettek

A PetVille mellett egyébként a Zynga egy másik igen népszerű játékát, a Mafia Wars 2-t is leállította, amelyhez azonban érthető módon nem kötődtek annyira a játékosok - ill. nem annyira sok kisgyerek játszott velük -, mint előzővel, így a megszűnés nem váltott ki olyan heves reakciókat. Ez a következő játék, a Indiana Jones Adventure World esetében sem lesz várható, amely január közepén fog leállni, és sorban a tizedik a Zynga által december eleje óta zsinórban megszüntetett játékteret fogja képezni.