A Microsoft kedden jelentette be, hogy már a 60 milliót is meghaladta a világszerte értékesített Windows 8 licencek száma. A cég ezzel ismét perspektívába helyezte a továbbra is sokak által "bukás"-nak titulált rendszer sikerét, amely a fentiek alapján még a legszerényebb becslésekkel számolva is már közel 2 milliárd dolláros bevételt hozott a cég számára.

A mintegy két és fél hónapja kapható Windows 8 Redmond szerint gyakorlatilag a Windows 7-hez hasonló ütemben fogy, amelynek anno szintén nagyjából három hónapra volt szüksége a 60 milliós határ átlépéséhez, fél évvel kiadását követően pedig már a 100 millió eladott példányon is túl volt. Az ugyanakkor még kérdéses, hogy a Windows 8 ilyen távon is tartani tudja -e majd a lépést elődjével, vagy attól jelentősen eltérő eladásokat produkál majd, akár pozitív, akár negatív irányba.

A karácsonyi szezonban mindenesetre több nagy PC-forgalmazó is arról "panaszkodott", hogy a vártnál jóval nagyobb, sőt, "túl nagy" a kereslet a Windows 8-as gépek iránt, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy a felhasználók közel sem fogadták annyira rosszul az új rendszert, mint azt korábban a leghangosabb kritikusok jósolták.

Maga az alaprendszer mellett egyébként a Windows 8 alkalmazásboltja is népszerűnek bizonyult a felhasználók körében, akik 100 millió darab appot töltöttek le abból - tehát átlagosan közel kettőt minden egyes eladott Windows 8-ra.